Nieuws Algemeen

Onder-18 speelt in rechtstreeks duel met concurrent om koppositie

De winterstop is in zicht voor de jeugdteams van de Voetbalacademie, maar nog niemands sportieve lot voor de tweede seizoenshelft staat op dit moment al definitief vast. Vier thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden moeten morgen (zaterdag 18 november) weer wat meer duidelijkheid gaan brengen over het einde van de najaarscompetities.

Voor Onder-18 staat er morgen een kraker op het programma. FC Eindhoven O18 ontvangt de rood-gele talenten van Jeroen Spies. Beide ploegen hebben 19 punten en voeren de ranglijst aan in Divisie 3A. Het eerste duel eindigde dit seizoen onbeslist: 2-2. De aftrap is om 16:15 uur in het Jan Louwers Stadion.

Onder-16 speelt tegen Ajax O16. Een maand geleden stond de ploeg van Jip Ellenbroek bij rust al met 3-0 achter tegen de Amsterdammers, maar herstelde zich in het tweede bedrijf enigszins: 3-2. Morgen volgt de herkansing, maar dan in eigen huis. Bij winst doet O16 zeer goede zaken, aangezien de concurrenten Vitesse O16 en Willem II O16 (plek 7 en 8) tegen elkaar spelen. Er wordt om 11:30 uur aangevangen op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Om diezelfde tijd speelt ook Onder-15 op hetzelfde sportpark een cruciale wedstrijd om het kampioenschap in Divisie 2A. Een paar weken geleden verspeelde O15 de koppositie aan ADO Den Haag O15, maar morgen is er kans op eerherstel. De koploper uit de Hofstad komt namelijk op bezoek en met nog vier wedstrijden te spelen kan dat wel eens een heel belangrijk treffen worden. ADO O15 won de laatste vier wedstrijden, maar het eerste duel met O15 leverde drie punten op voor de mannen van Peter Vogel.

Wil Onder-13 nog een rol van betekenis gaan spelen om de promotieplekken in Divisie 2D, dan mag het morgen in eigen huis geen misstap begaan tegen SV Schalkhaar O13. De Deventer ‘buurman’ staat één-na-laatste en kreeg tot dusver al 33 goals tegen. Ook het eerste duel met de pupillen van Bram Meuwissen ging verloren: 1-3. Op sportpark De Muggert in Wesepe staat de aftrap om 12:30 uur gepland.

Onder-21 ontvangt in Divisie 1A de verrassende koploper De Graafschap O21. De laatste nederlaag van de Doetinchemmers dateert van 16 september, terwijl de mannen van Martijn Jongbloed op die dag voor het laatst drie punten konden bijschrijven. Die cijfers lijken in het voordeel van de tegenstander van morgen, terwijl ook het eerste treffen tussen de twee in een 4-0 overwinning voor De Superboeren eindigde. O21 blijkt thuis echter erg lastig te verslaan. Bovendien zijn de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Aftrap: 15:00 uur op sportpark Wiesel in Wenum-Wiesel. 

Tot slot mag ook Onder-14 – na de afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag – weer aantreden in de competitie. Bennekom O14 is de tegenstander en daar werd eerder dit seizoen al met 8-1 van gewonnen. Bij winst is de equipe van Patrick Kieftenbelt officieus verzekerd van promotie naar de tweede divisie. Ook het kampioenschap in Divisie 3B laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Terug naar overzicht