Nieuws Algemeen

Onder-21 en Onder-15 maken zich op voor achtste finale bekertoernooi

Aankomend weekend wordt er een bekerprogramma afgewerkt voor de jeugdelftallen in Nederland. Twee van de zes jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie zijn nog altijd in de race om de felbegeerde beker te bemachtigen.

Voor zowel O15 als O21 dient dat bekersucces bewerkstelligd te worden op vreemde bodem. Voor Onder-21 staat er een ware derby op het programma tegen de O21 van de Voetbalacademie van FC Twente / Heracles Almelo. Op Trainingscentrum FC Twente in Hengelo wordt er om 15:15 uur afgetrapt. De Tukkers spelen sinds 2023 op het hoogste niveau in Nederland binnen hun leeftijdsklasse. In de najaarscompetitie van 2022 troffen beide teams elkaar al tweemaal, maar leed Go Ahead Eagles O21 tijdens beide ontmoetingen een nederlaag. Toch gaat de ploeg van trainer Martijn Jongbloed vol vertrouwen het bekerduel tegemoet. De laatste nederlaag dateert namelijk van 25 november 2022. Destijds verloor O21 met 0-3 van nota bene FC Twente/Heracles O21. Onder-21 schakelde tot nog toe het Rotterdamse Alexandria’66 O21 (7-1) en Vitesse O21 (2-1) uit. Jahnoah Markelo maakte in de tussenronde tegen Vitesse O21 beide doelpunten.

Go Ahead Eagles O21 Sc Cambuur O21 (1) Carlo Bruil

Onder-15 trapt om 12:00 uur in het Kras Stadion af tegen FC Volendam O15. De jonge ‘Dijkbewoners’ komen uit in Divisie 3A, waarin het op een tweede plaats staat. Daardoor doen de Volendammers volop mee voor promotie naar Divisie 2A, waarin Onder-15 actief is. Voor de mannen van Mustafa Aygun zou een bekerzege een mooi succes zijn na drie achtereenvolgende competitienederlagen. Onder-15 heeft zijn plek bij de laatste zestien ploegen te danken aan een 1-3 overwinning bij SC Heerenveen O15 aan het begin van het seizoen. Emre Altuntas nam destijds alle drie goals voor zijn rekening en was daarmee de gevierde man aan Eagles-zijde. 

Voor de overige jeugdteams van de Voetbalacademie staan er morgen geen bekerverplichtingen op het programma. De meeste teams zullen op 11 maart weer aantreden in competitieverband.

Terug naar overzicht