Onder-21 in slotseconden naast Feyenoord O21

Voorafgaand aan opnieuw een prachtige avond in De Adelaarshorst kwamen gisteren ook alle jeugdelftallen van de Voetbalacademie in actie. De teams uit de onderbouw wisten allemaal hun wedstrijd te winnen; de overige drie duels leverden twee punten op.

Onder-21 kroop – niet voor het eerst dit seizoen – door het oog van de naald. De mannen van Martijn Jongbloed toonden wederom karakter en maakten in de blessuretijd van de wedstrijd de 1-1 tegen Feyenoord O21. Robbin Weijenberg was de gevierde man aan Deventer zijde door een strafschop te benutten. O21 staat nu op de zesde plaats in Divisie 1A, één plek boven de streep.

Onder-14 kon wederom drie punten bijschrijven en won met 2-5 bij DVS’33 O14 uit Ermelo. Esad Deniz was de grote uitblinker en scoorde maar liefst vier (!) keer. Kieran Berden was de andere doelpuntenmaker. Het enige piepkleine smetje aan het duel met DVS’33 O14 was dat het aantal tegendoelpunten in de competitie in één klap verdubbeld werd.

Onder-13 deed wat het moest doen en won thuis van De Graafschap O13-2: 2-0. Onur Sen opende na zeven minuten al de score. In de tweede helft verdubbelde Magnus Steinsson die marge, waardoor de drie punten niet meer in gevaar kwamen voor de pupillen van Bram Meuwissen. O13 staat nu derde in Divisie 2D, waar NEC O13 en FC Twente / Heracles O13 met een ruime voorsprong op de twee promotieplekken staan.

Onder-16 kon PSV O16 niet verrassen. In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op, maar in de tweede helft liep de Eindhovense equipe uit naar een 0-3 zege. De manschappen van Jip Ellenbroek zullen zich vol moeten gaan richten op handhaving. Daarvoor moet O16 twee clubs onder zich houden. Momenteel is dat er één (Willem II O16), maar Vitesse O16 heeft slechts één punt meer.

Onder-15 boekte een zwaarbevochten overwinning op VVV-Venlo / Helmond Sport O15: 1-0. Jayden Jankie brak pas in de 69e minuut de ban, maar werd daardoor wel de matchwinner. ADO Den Haag O15 won eveneens en daarom staat de ploeg van Peter Vogel nog steeds op de tweede plaats in Divisie 2A.

Onder-18 hield een punt over aan het duel met NEC O18: 2-2. De mannen van Jeroen Spies knokten zich na een 1-0 achterstand terug via Adam Benbouker (1-1). Het leek nog mooier te gaan worden toen tien minuten voor tijd Cem Eroglu de 1-2 maakte, maar even later stond er wederom een gelijke stand op het scorebord. Concurrent FC Eindhoven O18 kon niet inlopen omdat ook zij gelijkspeelden. Excelsior O18 won overtuigend en is de nieuwe nummer twee achter Go Ahead Eagles O18.