Nieuws Algemeen

Onder-21, Onder-16 en Onder-15 behouden topklasseringen in Divisie 3A

De jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie werden vandaag in totaal zeven punten rijker. De beste zaken werden gedaan door Go Ahead Eagles Onder-21 en Onder-15, die beide een overwinning mochten bijschrijven en hun topklasseringen in Divisie 3A behielden. Ook Onder-16 blijft door het gelijkspel van vandaag meestrijden om de bovenste plaatsen.

Op sportpark Zuiderlaan in Twello trad Go Ahead Eagles O13 aan tegen Ajax O13-2. De Amsterdammers openden de score, maar niet veel later maakte Bobbie Supusepa gelijk: 1-1. Een tweede tegentreffer zorgde ervoor dat de gasten uit Amsterdam met een 1-2 voorsprong aan de rust begonnen, waarna het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles in de tweede helft een uitgelezen kans kreeg om via een strafschop opnieuw langszij te komen. Doordat de Ajax-keeper de penalty keerde en er nadien nog een derde Amsterdamse treffer viel te noteren, werd de wedstrijd in het voordeel van Ajax O13-2 beslist: 1-3.

Go Ahead Eagles O14 bracht een bezoek aan Almere City FC O14. In Flevoland kreeg het team van Mustafa Aygun in de eerste helft twee tegentreffers te incasseren, waardoor met een 2-0 achterstand de kleedkamer werd opgezocht voor de rust. In de tweede helft wist de Almeerse gastheer ook voor de derde keer het net te vinden (3-0), waarna Go Ahead Eagles O14 aan een inhaalrace begon. Jayden Jankie scoorde twee keer, maar een nederlaag kon niet meer worden afgewend: 3-2.

Go Ahead Eagles O13 Ajax O13 2 (1)

In Amsterdam ging Go Ahead Eagles O15 de strijd aan met AFC O15. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Kaid Becker, waarmee hij zijn team aan de leiding bracht: 0-1. Het bleef voor rust bij die ene treffer, waarna Go Ahead Eagles O15 in de tweede helft de score langzaam opvoerde. Rami Gtari, Sven ten Bokum en Stijn Ackermans zetten hun naam op het scoreformulier, waardoor het team van Jip Ellenbroek met een 0-4 zege uit Amsterdam terugkeerde.

Met vijf punten achterstand (en nog één wedstrijd tegoed) is Go Ahead Eagles Onder-16 in Divisie 3A de voornaamste belager van koploper SC Cambuur O16. In de wetenschap dat de Leeuwarders vandaag onderuit gingen tegen NEC O16 begon het team van Uǧur Yildirim aan de wedstrijd tegen AFC O16. Gescoord werd er niet op sportpark Zuiderlaan in Twello (0-0), waardoor Go Ahead Eagles O16 één punt inliep op de Friese lijstaanvoerder.

Go Ahead Eagles O16 Afc O16 (2)

In Noord-Limburg betrad Go Ahead Eagles Onder-21 het strijdperk tegen VVV-Venlo O21. De eerste twee treffers van het duel vielen in de laatste minuten voor rust. Olaf Kok zette het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles op voorsprong, waarna de Venlonaren in de extra speeltijd van de eerste helft voor de gelijkmaker tekenden: 1-1. Lange tijd leek het na rust vervolgens bij deze twee doelpunten te blijven, totdat Go Ahead Eagles O21 vier minuten voor tijd alsnog toesloeg. Alex de Jong maakte de tweede Eagles-treffer (1-2), waardoor het team van Jouad Boufarra zich nog altijd – samen met FC Den Bosch O21 – gedeeld koploper van Divisie 3A mag noemen.