Nieuws Algemeen

Onder-21 verstevigt koppositie; Onder-15 dicht bij bekerstunt

Een bescheiden Matchday vandaag voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie, waarbij alleen voor Onder-21 en Onder-15 (uit)wedstrijden in officieel verband op het programma stonden. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles won moeiteloos van Alexandria ’66 O21, terwijl Onder-15 dicht bij een bekerstunt was tegen Ajax O15.

Als koploper van Divisie 3A reisde Go Ahead Eagles Onder-21 af naar Rotterdam voor het treffen met de leeftijdsgenoten van Alexandria ’66. De mannen van O21-trainer Jouad Boufarra zegevierden met liefst 0-6. De eerste twee treffers werden in de eerste helft gemaakt door Olaf Kok en Thomas Meurs, waardoor in de rust een 0-2 tussenstand op het scorebord prijkte. Na ruim een uur spelen scoorde Alex de Jong het derde Eagles-doelpunt, waarna Pim Saathof, Arantis Roep en Olaf Kok in de slotfase van het duel de score opvoerden naar 0-6.

Door de zege blijft Go Ahead Eagles O21 ongeslagen koploper met 17 punten uit zeven competitiewedstrijden. Naaste achtervolger is FC Den Bosch Onder-21, dat halverwege de competitie op een tweede plaats staat met 14 punten. De Bosschenaren zijn volgende week zaterdag (30 oktober) de eerstvolgende tegenstander van Go Ahead Eagles Onder-21 op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Go Ahead Eagles O21 Afc O21 (1) Uitsnede (2)

Go Ahead Eagles Onder-15 speelde vandaag in Amsterdam een bekerwedstrijd tegen Ajax O15. Het team van O15-trainer Jip Ellenbroek – uitkomend in Divisie 3A – kwam via Eser Gürbüz in de eerste helft verrassend op een 0-1 voorsprong tegen de Amsterdammers, die twee divisies hoger spelen (Divisie 1A). Uiteindelijk slaagde Ajax O15 er in de tweede helft alsnog in om het duel te kantelen door twee keer te scoren. Door de 2-1 nederlaag moest Go Ahead Eagles afscheid nemen van het bekertoernooi, maar wél met opgeheven hoofd.