De hoofdmacht van Go Ahead Eagles speelde gisteren een onderlinge partij in De Adelaarshorst. Deze wedstrijd eindigde in 2-1 door doelpunten van Zakaria Eddahchouri (tweemaal, foto) en Erkan Eyibil.

Laatstgenoemde speelde voor het eerst in het shirt van Go Ahead Eagles. “Een van de redenen dat we de elf tegen elf, die we wel vaker op de training spelen, naar het stadion hebben verplaatst”, aldus hoofdtrainer Kees van Wonderen. “De nieuwe jongens kunnen wennen aan het veld, het stadion, de omstandigheden. Bovendien konden alle selectiespelers in deze vorm volop minuten maken in dit wedstrijdloze weekend.”

Helaas was het niet mogelijk publiek te ontvangen bij de wedstrijd. “Vorige week vrijdag werd pas definitief bekend dat we dit weekend niet tegen De Graafschap zouden spelen”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Tot dat moment was een wedstrijd op neutraal terrein ook nog een van de scenario’s. In amper een week een wedstrijd met publiek in het stadion organiseren – met inachtneming van alle geldende maatregelen – bleek helaas niet mogelijk. Vandaar dat de wedstrijd noodgedwongen een besloten en geheim karakter had.”

Aan de kant van Go Ahead Eagles speelde Erkan Eyibil zoals gezegd voor het eerst in het shirt van Go Ahead Eagles. Wout Droste deed 45 minuten mee in de onderlinge partij. “Verder was het een goede kans om het nodige uit te proberen”, vertelt Kees van Wonderen. “Dat kunnen we weer meenemen in de trainingsweek richting SC Cambuur-uit.”