Het gepromoveerde Go Ahead Eagles Onder-13 is nog altijd ongeslagen op het hoogste niveau. Na twee gelijke spelen, won de ploeg van trainer Uğur Yildirim zaterdag met 2-1 van sc Heerenveen. Onder-19 kende geen moeite met Argon (6-1), Onder-15 verloor thuis van Hollandia: 1-3.

“Wij zijn geen Ajax en moeten altijd strijd en passie tonen”, vond Yildirim. Dat deed zijn team zeker na rust, waar het in de eerste helft nog te timide was. “Wij hebben twaalf nieuwe spelers en zijn in korte tijd al sterk vooruit gegaan. Ik vergelijk ons niet met anderen want dat is niet eerlijk: veel jeugdopleidingen hebben lagere elftallen en zijn al langer bezig. Maar als Go Ahead Eagles doen we het met onze bescheiden opleiding fantastisch. Natuurlijk willen wij ons meten met de besten, maar handhaving blijft voor O13 het doel.”

Onder-19 doet al wel mee in de top. De ploeg staat zelfs bovenaan met de maximale score uit drie wedstrijden. Verrassing van de dag: Dani Cloteda, die door blessures van Brian Karman en Samuel Wakana opereerde vanaf de linkerflank. Prompt scoorde de man die normaliter spits staat vier keer. Na een voortvarend begin, werd het team van trainer Kick Maatman na rust slordig in balbezit. “Wij zijn een vechtmachine aan het worden en scoren makkelijk”, analyseerde Maatman. “We hebben goede goals gemaakt maar moeten toch beter worden aan de bal.”

Go Ahead Eagles Onder-15 slikte een teleurstelling op De Muggert in Wesepe. Hollandia uit Hoorn was vooral in fysiek opzicht te sterk. “De eerste twintig minuten was ons veldspel goed en was er niets aan de hand”, oordeelde trainer Toine Rorije. Dat leidde tot een schot tegen de lat en twee kleinere kansen. Een misverstand ging vooraf aan de 0-1, waarna Go Ahead Eagles zich na rust herpakte. Rorije: “We hebben een groep met veel talent en hadden niet hoeven verliezen vandaag.” De resultaten vallen niettemin ronduit tegen met vier nederlagen uit vijf wedstrijden. Rorije is ervan overtuigd dat de resultaten gaan komen. “We zijn nog nooit kansloos geweest. Bij sommige jongens mag het wel wat feller.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – Argon O19 6-1 (2-1). Doelpunten GAE: Dani Cloteda (4), Faisal Toryalai, Jairzinho Slijngard.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – Hollandia O15 1-3 (0-1). Doelpunt GAE: Dinand Burgmeijer.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – sc Heerenveen O13 2-1 (0-1). Doelpunten GAE: Jorn Hekkert, Ibrahima Kouyate.