Onnodige nederlaag in Eindhoven

Ook in de tweede uitwedstrijd van dit seizoen is Go Ahead Eagles puntloos gebleven. In Eindhoven was de plaatselijke FC met 2-1 te sterk. Alle goals vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Invaller Maarten Pouwels maakte nog gelijk, maar een minuut later scoorde Samy Bourard de winnende.

In het Jan Louwers Stadion begon het duel uitermate gezapig. Het duurde lang voordat de eerste kans genoteerd kon worden. Bij FC Eindhoven leek het erop of de getransfereerde sterspeler Branco van den Boomen node werd gemist. De ploeg van Jack de Gier wist eveneens geen openingen te vinden, laat staan kansen te creëren.

Tekst gaat verder onder foto

Na rust gebeurde er wel van alles. De beste kans was voor Antoine Rabillard. Voor een vrijwel leeg doel mikte hij echter op de lat. Terwijl Go Ahead Eagles steeds meer druk zette, kwam FC Eindhoven eruit met een snelle tegenaanval. Joey Sleegers scoorde een kwartier voor tijd de 1-0. Het was de eerste kans voor de thuisclub in de tweede helft.

Even later maakte invaller Maarten Pouwels (koud drie minuten in het veld) de verdiende gelijkmaker. Het leek er even op of Go Ahead Eagles een verdiend punt mocht meenemen naar huis. Maar slechts een minuut later maakte Samy Bourard de winnende voor FC Eindhoven.

De gelijkmaker van Maarten Pouwels, waar Go Ahead Eagles heel kort van mocht genieten. (Foto: Erik Pasman)

FC Eindhoven – Go Ahead Eagles 2-1 (0-0)
77. Joey Sleegers 1-0
83. Maarten Pouwels 1-1
84. Samy Bourard 2-1

Scheidsrechter: De heer Bijl
Toeschouwers: 2.233
Gele kaarten: Maël Corboz en Richard van der Venne (Go Ahead Eagles), Marcelo Lopes en Kaj de Rooij (FC Eindhoven)

FC Eindhoven: Ruud Swinkels, Maarten Peijnenburg, Bart Biemans, Karim Essikal, Alvin Daniëls (89. Quinten Huijbers), Samy Bourard, Marcelo Lopes, Valentino Vermeulen, Kaj de Rooij (60. Rigino Cicilia), Joey Sleegers, Jay Idzes.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Donny van Iperen, Gino Bosz, Sam Beukema, Nicolas Abdat; Maël Corboz (80. Maarten Pouwels), Alexander Bannink (66. Martijn Berden), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard, Richard van der Venne.