Op initiatief van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie worden alle wedstrijden in de 3e periode van de Keuken Kampioen Divisie rechtstreeks uitgezonden op ESPN. Mede door de ondersteuning van Supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB, Keuken Kampioen én de flexibiliteit van politie en gemeenten is het daardoor mogelijk om – in navolging van de eerste twee periodes – óók de 3e periode volledig live in beeld te brengen.

Vanwege de coronacrisis – en de daarbij behorende overheidsmaatregelen om alle wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek te laten plaatsvinden – zijn de 1e en 2e periode van de Keuken Kampioen Divisie live door ESPN uitgezonden. Dit was een gezamenlijk initiatief van ESPN, de clubs en hoofdsponsor Keuken Kampioen, waardoor supporters en sponsors in de gelegenheid waren om hun club te blijven volgen. Daar komt nu dus ook de 3e periode bij.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In het plan van aanpak van afgelopen zomer is altijd het uitgangspunt geweest dat er vanaf januari weer (deels) publiek zou kunnen worden toegelaten. Bovendien was het op dat moment onzeker in hoeverre alle partijen ook in 2021 nog in staat zouden zijn om hun financiële bijdrage te kunnen leveren om alle wedstijden live in beeld te kunnen brengen. Op initiatief van ESPN én dankzij een extra bijdrage van ESPN, CED en KNVB stond al vast dat er in de 3e periode vier wedstrijden per speelronde live zouden worden uitgezonden, hetgeen al een verdubbeling betekende ten opzichte van de ‘normale situatie’ vóór de coronacrisis waarbij er twee wedstrijden per speelronde werden uitgezonden.

Collectief garant staan

Alle betrokken partijen hebben echter op aandringen van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie een mogelijkheid gevonden om het aanbod van live wedstrijden nóg verder uit te breiden naar het maximale aantal van tien live wedstrijden per speelronde. In een speciaal ingelaste videobijeenkomst hebben de clubs het belang om supporters en sponsors te bedienen benadrukt en de afspraak gemaakt om als collectief garant te staan voor de financiële consequenties die het mogelijk maken van het uitzenden van de extra zes live wedstrijden per speelronde met zich meebrengen.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

“De supporters en sponsors zijn enorm belangrijk voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Daarom willen de clubs ondanks hun eigen zware financiële positie – vanwege de coronacrisis – de live uitzendingen tóch mogelijk maken. Het is mooi dat in deze tijden van crisis alle partijen de handen ineenslaan en dat er in dit korte tijdsbestek, dankzij de flexibele medewerking van politie en gemeenten, een heel nieuw speelschema gemaakt kon worden”, benadrukt Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele.

Crowdfunding Supporterscollectief Nederland

Op vrijdag 8 januari startte het Supporterscollectief Nederland een crowdfunding om de wedstrijden in de 3e periode live te kunnen uitzenden. De opbrengst van de crowdfunding komt volledig ten gunste van het te betalen bedrag en wordt gebruikt om de clubs te steunen in hun initiatief om de live wedstrijden in de 3e periode te faciliteren. Het is voor supporters en sponsors nog steeds mogelijk om hier te doneren.

Het besluit om alle wedstrijden in de 3e periode live uit te zenden heeft gevolgen voor het speelschema. Om de zichtbaarheid en toegankelijkheid te vergroten, worden de wedstrijden net als in de voorgaande periodes zoveel als mogelijk verspreid over verschillende dagen en tijden. Het nieuwe speelschema van Go Ahead Eagles in de 3e periode is hier te bekijken.

(Foto: Erik Pasman)

Geen reacties meer mogelijk.