In groep C van Women’s Euro 2017 heeft Oostenrijk vanavond met 1-0 gewonnen van buurland Zwitserland. In De Adelaarshorst zagen 4.781 toeschouwers hoe aanvalster Nina Burger na een kwartier spelen alleen voor de Zwitserse keepster Gaëlle Thalmann verscheen en doeltreffend afrondde: 1-0.

Oostenrijk – dat op 13 juni in De Adelaarshorst nog een oefeninterland tegen Nederland met 3-0 had verloren – slaagde er vervolgens relatief eenvoudig in om zich de Zwitserse vrouwen van het lijf te houden. Het werd er voor Zwitserland bovendien niet gemakkelijker op toen Rahel Kiwic na een uur spelen met een rode kaart van het veld werd gestuurd nadat zij de doorgebroken Burger onreglementair had gestuit. Tegen tien Zwitsers speelde Oostenrijk de wedstrijd uit en wist het de minimale zege in de eerste groepswedstrijd veilig te stellen.

(Foto’s: Erik Pasman)

Aanstaande vrijdag (21 juli, aanvang 18:00 uur) wordt er in De Adelaarshorst opnieuw een wedstrijd gespeeld tijdens Women’s Euro 2017. Het vrouwenteam van Zweden neemt het dan in groep B op tegen Rusland. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via de website van Women’s Euro 2017: www.weuro2017.nl/nl/wedstrijden

Een volledig fotoverslag van Oostenrijk – Zwitserland is hier te vinden.