Oppermachtig Go Ahead Eagles trakteert op vijfklapper

Een klassieke vrijdagavondwedstrijd met een klassieke uitslag. Waar het verleden leert dat wedstrijden tussen Go Ahead Eagles en FC Dordrecht dikwijls in een doelpuntenfestijn eindigen, daar stelde het duel ook vanavond niet teleur. Van de zes gemaakte goals maakte Go Ahead Eagles er vijf: 5-1.

Voordat de wedstrijd begon, was er al een lach verschenen op het gelaat van Sam Beukema en Kees van Wonderen. Kort voor de aftrap ontvingen zij een Bronzen Kampioensschild als Beste Speler én Beste Trainer van de 3e periode van de Keuken Kampioen Divisie. Die lachende gezichten verdwenen tijdens de wedstrijd tegen FC Dordrecht allerminst. Al in de negende minuut verdiende Giannis Botos een penalty na een prachtige actie. Na een zogeheten ‘panna’ en een dubbele schaar werd hij gehaakt in het strafschopgebied. Aanvoerder Jeroen Veldmate schoot de strafschop onberispelijk in het dak van het doel: 1-0.

(Foto: Henny Meyerink)

Go Ahead Eagles bleef de aanval zoeken, maar kwam – behoudens een afstandsschot van Antoine Rabillard – niet tot noemenswaardig gevaar. Na een half uur kwam daar verandering in en was het weer direct raak. Na een prachtige aanval, met Giannis Botos als aangever, volleerde Sam Hendriks de bal snoeihard achter doelman Max van Herk.

Na het tweede doelpunt vergat Go Ahead Eagles om door te drukken en liet het FC Dordrecht komen. ‘De Schapenkoppen’ kwamen echter niet tot kansen. Dat kwam Go Ahead Eagles wel en met de derde grote kans van de wedstrijd wist Go Ahead Eagles met een marge van drie doelpunten voorsprong de rust in te gaan. Andermaal was dat te danken aan Giannis Botos, die Bradly van Hoeven bereikte op tien meter van het Dordtse doel. De buitenspeler wist in twee instanties de 3-0 binnen te schieten.

In de tweede helft had de ploeg van Kees van Wonderen wederom niet veel kansen nodig om tot scoren te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant was voor Sam Hendriks genoeg om de mistastende Van Herk te verschalken met een rake kopbal. Na de 4-0 van de spits deden de Dordtenaren iets terug. De 4-1 van Özgür Aktas was echter niet meer dan een klein smetje op een verder perfecte avond.

Die avond werd nog mooier toen ook Martijn Berden zijn naam op het scoreformulier lieet noteren. De invaller, die na zijn zware blessure langzaam wordt gebracht, schoot hard de rebound binnen na een gepareerd schot van Bradly van Hoeven: 5-1. Dat bleek ook het slotakkoord, waardoor Go Ahead Eagles – mede door uitslagen op de andere velden – goede zaken deed op de ranglijst.