Eerste Selectie

Oratmangoen: ‘Halve finale in Adelaarshorst mét publiek. Geweldig!’

De heerlijke bekeravond van Go Ahead Eagles was uiteraard ook een prachtige cupavond voor Ragnar Oratmangoen. Met zijn ploeg wist hij zich te plaatsen voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker, waarin begin maart PSV of Ajax als tegenstander wacht in de eigen Adelaarshorst.

Een heerlijke overwinning heeft ervoor gezorgd dat Go Ahead Eagles aankomende zaterdag in de koker gaat voor de loting van de halve finale. Het strijdplan voor deze wedstrijd was meteen al snel duidelijk bij Ragnar Oratmangoen en zijn teamgenoten. “We wisten niet precies hoe zij gingen spelen, maar we hadden wel afgesproken dat we met hoge druk moesten beginnen zodat zij niet aan voetballen toe zouden komen.” De speelwijze werd beloond en resulteerde in een 0-2 voorsprong. Oratmangoen: “We waren zeer effectief, speelden de tweede goal goed uit en kwamen op een comfortabele voorsprong. We moesten de tweede helft doorgaan met waarmee we bezig waren: druk zetten, sterk blijven en de tegenstander weren van onze goal. In de tweede helft creëerden we ook meteen weer kansen, waarmee we NEC het gevoel gaven dat ze er niet aan te pas kwamen. Ik denk dat we dat uitstekend gedaan hebben en we zijn uiteraard superblij met deze overwinning!”

Netherlands: Nec Vs Go Ahead Eagles

Net als eerder dit seizoen tegen Almere City FC, Roda JC en sc Heerenveen liet de ploeg van Kees van Wonderen zich ook tegen NEC weer gelden als een echte cupfighter. De linkervleugelaanvaller beaamt dat. “We hebben een team dat strijd kan combineren met goed voetbal”, weet Oratmangoen. “Vandaag hebben we dat ook weer laten zien. Ook is het fijn dat we als team kunnen switchen naar een andere formatie, waardoor we de wedstrijd konden uitvoetballen. Het is super dat dit vanavond in het bekertoernooi is gelukt, maar het is voor ons nu ook zaak om het in de Eredivisie te doen.”

Zaterdagavond zal blijken tegen welke tegenstander Go Ahead Eagles het mag opnemen in de halve finale van het bekertoernooi: Ajax of PSV. “Geweldig dat we die halve finale in De Adelaarshorst mogen spelen mét publiek erbij”, besluit Oratmangoen.

Netherlands: Nec Vs Go Ahead Eagles
Terug naar overzicht