Een garantie voor succes in de Eerste Divisie wil hij zichzelf niet noemen, maar dat hij weet wat winnen is op het een-na-hoogste niveau, staat met twee kampioenschappen vast. Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Paco van Moorsel. De 28-jarige middenvelder tekent voor één jaar in Deventer.

Van Moorsel speelde eerder voor FC Den Bosch, FC Groningen, SC Cambuur, NEC en Sparta. Met de laatste twee clubs werd hij in opeenvolgende seizoenen kampioen van de Eerste Divisie. Het is iets wat weinigen de geboren Veldhovenaar na kunnen zeggen.

Na drie jaar Spangen trok hij afgelopen zomer de poort van Het Kasteel achter zich dicht. Hij trainde mee met RKC Waalwijk om zijn conditie op peil te houden en sprak met diverse clubs. “Ik zocht naar de club die het beste bij me paste op dit moment”, aldus Van Moorsel. “Dat bleek Go Ahead Eagles. Waar dat in terugkomt? De speelstijl en ook het sfeervolle stadion met echt gras.”

Van Moorsel wil niet meteen te hoog van de toren blazen, maar geeft wel aan dat er goals en assists van hem verwacht mogen worden. “Ik wil er zo snel mogelijk staan om het team naar de Play-Offs te helpen. En van daaruit kunnen er altijd mooie dingen ontstaan.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Paco beschikt over ervaring op het hoogste niveau en in de Eerste Divisie. Hij is een echte nummer 10 met diepgang en scorend vermogen.”

Paco van Moorsel woont de wedstrijd van vanavond bij als toeschouwer. Komende week sluit hij aan bij de groepstraining.

Foto’s: Erik Pasman