Eerste Selectie

PEC Zwolle-thuis: de belangrijkste wedstrijdinformatie!

Na viereneenhalf jaar wachten is de IJsselderby morgen terug van weggeweest. Wel geldt er vanuit de overheid een aantal protocollen en richtlijnen met betrekking tot de toegang tot het stadion. We nemen je graag even mee door de belangrijkste informatie voor je bezoek aan Go Ahead Eagles – PEC Zwolle (aanvang 12:15 uur).

Belangrijkste aandachtspunten

 • Go Ahead Eagles – PEC Zwolle is alleen te bezoeken met een (online) besteld ticket. Seizoenkaarten geven geen toegang tot de wedstrijd. Er zijn voor deze wedstrijd geen kaarten meer beschikbaar binnen de toegestane stadioncapaciteit.
 • Iedereen wordt voordat hij/zij het stadionterrein betreedt gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs. Aangezien er met Testen voor Toegang wordt gewerkt, is het dragen van een mondkapje niet verplicht (zie voor een uitgebreide toelichting het kopje ‘Coronatoegangsbewijs en Testen voor Toegang’ verderop in dit bericht).
 • Om de druk op de toegangscontrole buiten het stadion te verkleinen en wachtrijvorming te voorkomen, heeft Go Ahead Eagles per tribune een tijdstip vastgelegd waarop supporters zich uiterlijk kunnen melden bij de ingang van het stadionterrein (zie voor de exacte tijdstippen het kopje ‘Vaste tijdsloten’ verderop in dit bericht)
 • Het is verplicht om op het aangegeven vak, rij en stoelnummer te gaan zitten. Staan op de tribune is niet toegestaan!¬†Go Ahead Eagles doet dan ook een dringend verzoek aan alle supporters om tijdens de wedstrijd op hun stoel te blijven zitten.
 • In het stadion en op de tribune is het niet toegestaan om te roken. Na het scannen van je wedstrijdticket is er sprake van een rookvrij gebied. Op het supportersplein en de parkeerplaats is het nog wel toegestaan om te roken.
 • Er zullen voor en tijdens de wedstrijd geen alcoholische dranken worden verkocht in De Adelaarshorst.

Vaste tijdsloten

 • IJsseltribune (ingang IJsseltribune)*: uiterlijk 11:30 uur
 • Leo Halle Tribune (ingang Home of Football-hek / supportersplein): uiterlijk 11:45 uur
 • Hoofdtribune (ingang Home of Football-hek / supportersplein): uiterlijk 11:30 uur
 • B-side (ingang Home of Football-hek / supportersplein): uiterlijk 11:15 uur
 • Fietsers en mindervaliden: vanwege de geringe parkeercapaciteit kan een beperkt aantal personen de fiets parkeren op het stadionterrein. Via het grijze hekwerk bij de slagboom aan de Vetkampstraat worden fietsers gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs. LET OP: als het stadionterrein vol staat, moet de fiets elders worden neergezet.

* Supporters die eerst naar het supportersplein willen en vervolgens naar de IJsseltribune, dienen zowel bij de ingang van het Home of Football-hek als bij de ingang van de IJsseltribune hun toegangskaart, hun coronatoegangsbewijs en hun legitimatiebewijs te kunnen tonen.

Coronatoegangsbewijs en Testen voor Toegang

 • Alle toeschouwers van 13 jaar of ouder dienen een wedstrijdticket, coronatoegangsbewijs √©n een¬†geldig legitimatiebewijs¬†te kunnen overhandigen.
 • Alle toeschouwers van 12 jaar en jonger hebben geen coronatoegangsbewijs nodig, maar dienen zich wanneer zij een legitimatiebewijs hebben w√©l te kunnen legitimeren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs (en uiteraard over een wedstrijdticket beschikken). Dit wanneer er twijfel is of iemand ouder is dan 12 jaar of niet.
 • De geldigheid van een coronatest via¬†Testen voor Toegang¬†is 24 uur.
 • Toegang kan alleen verleend worden via een telefoon en de CoronaCheck-app of een geprinte versie via¬†coronacheck.nl. Verder dient een geldig legitimatiebewijs overhandigd te kunnen worden. Go Ahead Eagles kan helaas geen toegang verlenen indien de CoronaCheck-app mogelijkerwijs niet werkt doordat bijvoorbeeld herstelbewijzen of negatieve coronatesten niet ingeladen kunnen worden.¬†LET OP:¬†een papieren bevestiging van vaccinatie of een geel boekje is¬†geen¬†geldig toegangsbewijs, vanuit de reglementen waar Go Ahead Eagles zich aan te houden heeft.
 • Mocht je vragen hebben over je coronatoegangsbewijs, de CoronaCheck-app of andere aanverwante zaken, neem dan vooral contact op met Testen voor Toegang. Zij zijn de enige die deze vragen kunnen beantwoorden; Go Ahead Eagles is slechts ’the messenger’ om dit wedstrijdevenement te kunnen organiseren.

Tot slot: de huidige coronasituatie vergt op alle fronten veel van ons allemaal. Dat geldt voor supporters, maar ook voor medewerkers van de club en Supportersvereniging. We hopen dus op ieders begrip en geduld als iets wat langer duurt dan normaal of net wat meer ‘gedoe’ is. Go Ahead Eagles heeft zich simpelweg aan bepaalde regels te houden en probeert deze zo goed mogelijk in te vullen.

Prettige wedstrijd!

Terug naar overzicht