Nieuws Algemeen

Prachtige afsluiting voor Jong Go Ahead Eagles: 2-0 tegen Jong Vitesse

Door een 2-0 zege op Jong Vitesse heeft Jong Go Ahead Eagles de eerste competitiehelft in stijl afgesloten. Door de overwinning op de Arnhemmers bleef het team van Kick Maatman ongeslagen in poule A van de Reservecompetitie, waarin het prachtige cijfers kan overleggen: vijf zeges, vijf remises en nul nederlagen. Na de winterstop komt Jong Go Ahead Eagles samen met de beste teams uit poule A en B van de Reservecompetitie uit in de zogenoemde kampioenspoule.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, toonde Kick Maatman zich content over de prestatie van zijn manschappen tegen Jong Vitesse. “We waren gretig, sterk aan de bal, hebben genoeg kansen gecreëerd en terecht gewonnen. Maar ook achterin stond het degelijk. We hadden het goed voor elkaar en losten alles voetballend op, waardoor onze doelman Jay Gorter weinig te doen had.”

Tekst gaat verder onder foto.

Samen met zijn teamgenoten hield Jay Gorter vandaag ‘de nul’ achterin tijdens Jong Go Ahead Eagles – Jong Vitesse. (Foto: Erik Pasman)

Na een 0-0 ruststand werd het goede spel van Jong Go Ahead Eagles al in de eerste minuut van de tweede helft uitgedrukt in een doelpunt. Joran Swart nam het initiatief door centraal in te dribbelen en met een diagonale pass Zakaria Eddahchouri te bereiken. De middenvelder opende op de zijkant naar de mee opgekomen Nicolas Abdat, die een vrije voorzet kon geven. Het hoofd van Maarten Pouwels deed de rest: 1-0 in de 46e minuut. “Echt een geweldige goal”, oordeelde Maatman. “Een doelpunt zoals we dat graag willen zien en waarop we ook veelvuldig trainen.”

Maarten Pouwels was namens Jong Go Ahead Eagles goed voor twee treffers tegen Jong Vitesse. (Foto: Erik Pasman)

Pouwels was in de 70e minuut ook de maker van het tweede doelpunt van Jong Go Ahead Eagles. De spits mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, nadat een voorzet van Eddahchouri binnen het zestienmetergebied tegen de hand van een Vitesse-verdediger was beland. “Deze overwinning is een goede opsteker richting de tweede seizoenshelft”, aldus Maatman.

Jong Go Ahead Eagles – Jong Vitesse 2-0 (0-0)
46. Maarten Pouwels 1-0
70. Maarten Pouwels 2-0 (strafschop)

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Boyd Lucassen, Jarno van den Bos, Joran Swart, Nicolas Abdat; Alexander Bannink, Max Leeflang, Zakaria Eddahchouri; Samuel Wakana, Maarten Pouwels (73. Olaf Kok), Adrian Edqvist (46. Kevin Greeven).

Jong Vitesse: Bilal Bayazit, Richie Ephraim Musaba, Ozgur Aktas, Tomáš Hájek, Aaron Sieders, Yassin Oukili, Patrick Vroegh, Jasper Dahlhaus, Thomas Buitink, Lars ten Teije, Daan Huisman.