Terug naar overzicht

Go Ahead Eagles All Stars

Wedstrijden waarbij zes spelers het opnemen tegen zes andere spelers op een veld van 42×21 meter. Kleine doeltjes, geen slidings en voetballen ‘in wandeltempo’. Het zijn in een notendop de basisprincipes van Walking Football, een voetbalvorm voor 55-plussers die actief bezig willen zijn én blijven op het voetbalveld.

Ook Go Ahead Eagles beschikt al langere tijd over een eigen Walking Football-team: de Go Ahead Eagles All Stars. Elke vrijdag melden de spelers én speelster van het rood-gele 55+ team zich op het veld van DVV Go-Ahead (sportpark De Rielerenk) om onder leiding van trainer Gejo Keizer de fijne kneepjes van Walking Football onder de knie te krijgen. Onder de knie kan daarbij bijna letterlijk worden genomen, want bij deze vorm van voetbal is het niet toegestaan om de bal boven heuphoogte te spelen. Ook rennen – de term Walking Football zegt het al – is uit den boze.

Tekst gaat verder onder video.

(Video: Dennis Hendriks)

Naast het bewegingsaspect – wat uiteraard ook op hogere leeftijd bevorderend is voor de gezondheid – brengt Walking Football ook een mentaal aspect met zich mee. Denken, waarnemen en technisch uitvoeren zijn immers ook onderdelen van het voetbalspel die een positieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid. Daarnaast vormt het sociale samenzijn een wezenlijk en niet te onderschatten onderdeel bij het Walking Football-team van Go Ahead Eagles.

Bent (of kent) u iemand die graag een keer vrijblijvend kennis wil komen maken tijdens een training van de Go Ahead Eagles All Stars? Neemt u dan voor meer informatie contact op met Sanne de Zeeuw (06-10519808; s.dezeeuw@ga-eagles.nl).

Go Ahead Eagles All Stars wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar overzicht