Nieuws Algemeen

Promotiekoorts bij jeugdteams Go Ahead Eagles

Na een zeer succesvol weekend – waarin alle jeugdteams die in actie kwamen hun wedstrijd wisten te winnen – staat er morgen voor vier teams uit de Go Ahead Eagles Voetbalacademie opnieuw een wedstrijd op het programma. De twee oudste jeugdteams spelen een thuiswedstrijd, terwijl voor O14 en O15 een uitwedstrijd op het programma staat.

Go Ahead Eagles O18 speelt op sportpark Zuiderlaan in Twello de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. Het elftal van trainer Tristan Berghuis kán het kampioenschap pakken tegen de Brabanders, maar is daarbij wel afhankelijk van het resultaat van koploper Excelsior O18, dat tegen hekkensluiter SV Houten O18 speelt. De aftrap van Go Ahead Eagles O18 – FC Eindhoven O18 is om 11:30 uur. Om 14:30 uur is de aftrap van de topper tussen Go Ahead Eagles O21 en De Graafschap O21. Beide ploegen hebben tot dusver 13 punten verzameld en staan daarmee – samen met FC Emmen O21 – aan kop van Divisie 2A. Bij winst op de Superboeren dwingt de ploeg van Jouad Boufarra promotie naar Divisie 1 af. Go Ahead Eagles O14 speelt om 11:30 uur de uitwedstrijd tegen medekoploper Almere City FC O14. In het onderlinge duel wordt gestreden voor de koppositie in Divisie 3A. Met hierna nog één speelronde te gaan, is het erop of eronder in Almere.

Go Ahead Eagles O18 Roda Jc O18 (1)

Ook Go Ahead Eagles O15 – momenteel koploper in Divisie 2A – wacht een onderling duel om de koppositie in de competitie. Om 11:30 uur speelt het team van Jip Ellenbroek de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen O15, de nummer 2 van de ranglijst. Bij een overwinning op de Friezen is promotie naar Divisie 1 een feit voor het elftal.

Toeschouwers zijn van harte welkom bij de jeugdwedstrijden. Uiteraard volg je via de Twitterpagina van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie de hele dag alle ontwikkelingen op de velden.

Terug naar overzicht