Publiek en Stichting ALS Nederland grote winnaars benefietdag

Alles in en rond de Adelaarhorst stond vanmiddag en vanavond in het teken van Eagles against ALS. Duizenden mensen gaven gehoor aan de oproep om naar de benefietdag te komen en samen de strijd aan te gaan tegen de spierziekte ALS.

Vanaf één uur ’s middags konden bezoekers op het parkeerterrein naast het stadion genieten van diverse optredens van artiesten als Lil Kleine en Django Wagner. Vanaf vier uur verplaatste het spektakel zich naar het voetbalveld, waar de huidige selectie van Go Ahead Eagles in het stadion aantrad tegen Oud Go Ahead Eagles (eerste helft) en een All Stars Team (tweede helft). Voorafgaand aan het benefietduel zorgde Lee Towers voor de muzikale warming-up. De Rotterdamse zanger bracht het publiek met klassiekers als ‘Sweet Caroline’ en ‘You’ll Never Walk Alone’ op de banken. Ook tijdens de benefietwedstrijd zat de sfeer op de goed bevolkte tribunes er uitstekend in. Regelmatig waren de welbekende Eagles-liederen in het stadion te horen alsof het een heus competitieduel betrof.

DEVENTER - Benefiet wedstrijd GA Eagles Against ALS, seizoen 2016-2017, Stadion De Adelaarshorst,  04-09-2016,  Lee Towers

De toeschouwers zagen een vermakelijk duel met veel doelpunten. Mannen als Cees Marbus, Hans Voskamp en Marco Heering vertegenwoordigden in de eerste helft het team van Oud Go Ahead Eagles, terwijl met Marnix Kolder, Dave Bus, Resit Schuurman, Jan Kromkamp en Jonathan Vosselman ook voetballers met een recenter Eagles-verleden het veld betraden. Doelpunten van Sam Hendriks, Jerry van Ewijk, Joey Suk, Henrik Ojamaa en Norichio Nieveld brachten het huidige team van Go Ahead Eagles op een 5-0 voorsprong, voordat Jochem de Weerdt kort voor rust iets terugdeed voor Oud Go Ahead Eagles (5-1).

DEVENTER - Benefiet wedstrijd GA Eagles Against ALS, seizoen 2016-2017, Stadion De Adelaarshorst,  04-09-2016,  Teamfoto oud-Eagles en GA Eagles

Beduidend lastiger had Go Ahead Eagles het aanvankelijk in de tweede helft tegen het All Stars Team, waarvoor onder anderen Pierre van Hooijdonk, Ruud van Nistelrooy, Paul Bosvelt en Michael Mols binnen de lijnen kwamen. De voormalige vedetten gaven goed weerstand, maar konden toch niet voorkomen dat Marcel Ritzmaier na ruim een kwartier spelen de 1-0 scoorde voor het team van Hans de Koning. In het laatste kwartier van het duel ging het snel met de doelpuntenproductie. Hendriks (strafschop), Nieveld en Darren Maatsen scoorden alle drie binnen een tijdbestek van vijf minuten (4-0). De oud-spitsen Michael Mols en Pierre van Hooijdonk lieten vervolgens zien nog altijd een neusje voor de goal te hebben door doel te treffen namens het All Stars Team. Doordat Maatsen tussendoor zijn tweede treffer van de middag aantekende, werd de eindstand bepaald op 5-2.

DEVENTER - Benefiet wedstrijd GA Eagles Against ALS, seizoen 2016-2017, Stadion De Adelaarshorst,  04-09-2016,  Ruud van Nistelrooij (l) met GA Eagles speler Sebastien Locigno (r)

Naast de duizenden mensen die aanwezig waren in en rond de Adelaarshorst, was de Stichting ALS Nederland vandaag de grote winnaar. De uiteindelijke opbrengst van de benefietdag kan door de stichting worden benut om verder onderzoek te doen naar een remedie om ALS definitief de wereld uit te helpen. Namens Go Ahead Eagles en de Stichting Eagles against ALS: ontzettend bedankt voor uw komst naar de Adelaarshorst!

Go Ahead Eagles – Oud Go Ahead Eagles 5-1
6. Sam Hendriks 1-0
10. Jerry van Ewijk 2-0
21. Joey Suk 3-0
27. Henrik Ojamaa 4-0
31. Norichio Nieveld 5-0
43. Jochem de Weerdt 5-1

Go Ahead Eagles – All Stars Team 5-2