Met een persoonlijke Meet & Greet met Randy Wolters werd gisteren de eerste les van een nieuwe jaargang SportMpower afgesloten. Binnen het programma fungeert de ‘wow-omgeving’ van de Adelaarshorst zes middagen lang als motiverend lesdecor. Het spits van SportMpower werd gisteren afgebeten door leerlingen van De Ambelt.

Het was aanvankelijk wel even wennen voor de leerlingen van De Ambelt. Zo uitgelaten als ze nog waren tijdens de eerdere rondleiding door het stadion, zo rustig werd het bij de entree van niemand minder dan Randy Wolters. De 26-jarige linksbuiten was langsgekomen om vragen te beantwoorden en iets te vertellen over universele thema’s als respect, samenwerking, veiligheid en sportiviteit. Randy legde uit dat samenwerking en respect ook de basis vormen binnen de spelersgroep van Go Ahead Eagles. “Je bent vele uren per dag en soms zeven dagen per week met elkaar in de weer”, gaf hij aan. “Ik zie mijn medespelers soms vaker dan mijn eigen vriendin en mijn familie. Je hoeft binnen een groep echter niet allemaal vrienden van elkaar te zijn om toch samen te kunnen presteren. Dat geldt zowel voor de spelersgroep van Go Ahead Eagles als voor de kinderen in een klas. Maar je moet iedereen wel altijd in zijn of haar waarde laten en respecteren. En samenwerken om tot een goed resultaat te komen. Bij Go Ahead Eagles staat momenteel een sterke spelersgroep die ook buiten het veld goed met elkaar om gaat. Dat is ook vorig seizoen onze kracht geweest. Na een sportief moeizame periode slaagden we er toch in om te promoveren naar de Eredivisie doordat we een hecht team hadden.”

randy-wolters-sportmpower-2

Een gedisciplineerde levenswijze vormt voor Randy de leidraad van zijn bestaan als profvoetballer. “Ik ben nog nooit op vakantie geweest met mijn vrienden. Alleen in juni ben ik vier weken vrij, maar dan zijn mijn vrienden nog aan het werk. Ook kan ik in het weekend niet tot ’s avonds laat de stad in als we op zaterdagavond of zondagmiddag een wedstrijd moeten spelen. Verder werk ik naast de trainingen bij Go Ahead Eagles in mijn eigen tijd veel met een personal trainer om fysiek sterker te worden.”

Ook een uitgebalanceerd eetpatroon helpt Randy om tot sportieve prestaties te komen. “Bij Go Ahead Eagles worden we geadviseerd over eten en je kan ook een diëtist inschakelen. Inmiddels ben ik op een leeftijd gekomen dat ik zelf aanvoel wat het beste voor me is. Ik probeer niet teveel vet te eten. Verder eet ik twee keer per week vis. Ook neem ik zilvervliesrijst in plaats van witte rijst en volkorenbrood in plaats van wit brood. Al geef ik eerlijk toe dat ik ook heus wel eens tussendoor een koekje pak.” Een goed ontbijt is volgens Randy essentieel om zich te concentreren op het voetbal. “Toen ik nog jong was, ontbeet ik bijna nooit en stond ik vaak met een hongerig gevoel op het voetbalveld. Ik heb echt moeten leren om te ontbijten. Je ontbijt overslaan is gewoon niet goed. Je hebt nu eenmaal bepaalde eiwitten en koolhydraten nodig om de rest van de dag goed te functioneren. Dat geldt op het voetbalveld, maar ook op school. Zonder ontbijt kun je je niet goed concentreren. Het is gewoon een kwestie van iets eerder opstaan, rustig wakker worden en dan lekker een ontbijt nemen.”

Tot slot adviseerde Randy alle leerlingen om zich optimaal in te zetten op school. “Doordat ik al op 17-jarige leeftijd in de selectie van FC Utrecht kwam, ging veel aandacht destijds uit naar het voetbal. Mede daardoor heb ik destijds mijn havo-diploma niet gehaald. Gelukkig staat mijn overgang van 4-havo naar 5-havo wel gelijk aan een mbo-diploma. Toen ik jong was, zag ik het belang van school minder goed in. Nu wel. Ik hoop dat alle kinderen beseffen hoe belangrijk het is om goed hun best te doen op school en een diploma te halen.”

randy-wolters-sportmpower-3

 

SportMpower is een zes weken durend lesprogramma voor jongeren uit het Passend Voortgezet Onderwijs waarbij het stimuleren van gedragsverandering centraal staat. Elke les van SportMpower wordt verzorgd in de ‘wow-omgeving’ van de Adelaarshorst. SportMpower is gericht op het vergroten van de onderwijskansen van jongeren, het verbeteren van de motivatie voor school en het vergroten van het eigen netwerk. Leerlingen worden gestimuleerd en geprikkeld om te ontdekken wat hun dromen en talenten zijn en hoe zij haalbare doelstellingen kunnen stellen. Indien de leerlingen het project succesvol hebben volbracht, ontvangen zij van Go Ahead Eagles een beloning in de vorm van het Go Ahead Eagles t-shirt dat zij tijdens de zes lesmiddagen dragen. SportMpower is een programma van Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal en is een samenwerking tussen Raster, Go Ahead Eagles en de deelnemende scholen.

Voor meer info: 
Irma Muskee
Coördinator Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal
Telefoon: 0570 – 621357
Mail: i.muskee@ga-eagles.nl