Go Ahead Eagles Onder-15 maakt zich op voor de ranglijstkraker tegen FC Emmen O15. Bij winst op de Drenten kán het team van O15-trainer Tristan Berghuis zich morgen mogelijk kronen tot kampioen van de Tweede Divisie D. Daarvoor is Go Ahead Eagles Onder-15 echter wel afhankelijk van puntenverlies van naaste concurrent FC Groningen O15.

Met nog twee competitieduels te gaan, is het verschil op de ranglijst tussen koploper Go Ahead Eagles Onder-15 en FC Groningen O15 drie punten. Bovendien is het doelsaldo van het team van Berghuis aanmerkelijk beter dan dat van de Groningers (+118 tegenover +94). FC Emmen, de tegenstander van morgen op sportpark De Muggert in Wesepe, bezet de derde plaats en heeft een achterstand van vijf punten op Go Ahead Eagles Onder-15.

Tekst gaat verder onder trailer.


(Trailer: Lloyd Opdam)

De andere drie jeugdteams van Go Ahead Eagles spelen hun voorlaatste competitiewedstrijd morgen op vreemde bodem. Onder-19 en Onder-13 reizen af naar Limburg voor uitbeurten tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC. Onder-17 brengt een bezoek aan Alphense Boys O17. Onder-19 en Onder-17 zijn in de Eerste Divisie-laag nog volop in een strijd verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen. Onder-13 staat in de middenmoot en is na de zomer al verzekerd van een nieuw seizoen in de Eerste Divisie-hoog.

 

Wedstrijdprogramma zaterdag 18 mei

Eerste Divisie-laag (14:00 uur, Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade):
Roda JC Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19

Eerste Divisie-laag (13:00 uur, sportpark De Bijlen, Alphen aan den Rijn):
Alphense Boys Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17

Tweede Divisie D (13:00 uur, sportpark De Muggert, Wesepe):
Go Ahead Eagles O15 – FC Emmen O15

Eerste Divisie-hoog (11:30 uur, sportpark Kaalheide, Kerkrade):
Roda JC Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13