Eerste Selectie

Rashaan Fernandes: ‘Brouwers, Oratmangoen en Rommens motiveren mij’

Go Ahead Eagles heeft de tweede nieuwe speler voor het seizoen 2022/2023 vastgelegd. In navolging van Xander Blomme – waarvan medio februari bekend werd dat hij in de zomer de overstap maakt van Club Brugge naar Go Ahead Eagles – komt ook Rashaan Fernandes de gelederen versterken. De aanvaller komt over van Telstar en heeft in De Adelaarshorst een contract tot medio 2025 getekend.

In de zomer van 2019 was Rashaan Fernandes al eens op proef bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij destijds oefenwedstrijden tegen SV Terwolde en Voorwaarts Twello speelde. Het leidde destijds niet tot een contract, maar nu is hij via Telstar weer terug in Deventer. “Ik heb in drie seizoenen bij Telstar de nodige stappen gemaakt”, zegt de 23-jarige aanvaller. “Op meerdere vlakken heb ik mezelf echt verbeterd. Trainer Andries Jonker is voor mij erg belangrijk geweest en mede door hem ben ik een betere speler geworden. Hij vraagt veel van mij. Hij wil altijd meer van je zien en je naar een hoger niveau brengen. Hij maakt bij Telstar het hele team beter, waardoor een aantal spelers al een stap naar een hoger niveau heeft gemaakt.” Dat hogere niveau hoopt Fernandes bij Go Ahead Eagles in de Eredivisie te vinden. “In de beste competitie van Nederland spelen, dat is wat ik graag wil. Daarnaast lijkt het me fantastisch om in De Adelaarshorst te voetballen. Van de eerdere wedstrijden die ik in Deventer heb gespeeld met Telstar en FC Twente, weet ik dat de supporters de ploeg altijd steunen, ook als het even wat minder gaat. Ik kan niet wachten om op het veld te staan!”

Terwolde Go Ahead Eagles

Rashaan Fernandes hoopt volgend seizoen zijn waarde te bewijzen bij Go Ahead Eagles. “Ik ben een type speler dat aan de bal graag zijn acties maakt. Mijn snelheid is daarbij een wapen, dus daar probeer ik ook gebruik van te maken. Ik probeer altijd voor dreiging te zorgen, assists te leveren en af en toe een goal te maken. Op dit moment staan er dit seizoen bij Telstar drie doelpunten en acht assists achter mijn naam, maar met nog zeven wedstrijden te gaan wil ik mijn statistieken graag nog opkrikken!”

De aanvaller zag in de voorgaande seizoenen onder anderen Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen en Philippe Rommens de stap naar Go Ahead Eagles maken. “Als je ziet hoe die jongens zich ontwikkeld hebben. Zij spelen iedere week en dat is mooi om te zien. Dat motiveert mij om te laten zien dat ik dat óók kan. Ik hoop belangrijk te zijn voor de club en mooie seizoenen tegemoet te gaan.”

Presentatie Rashaan Fernandes

Rashaan Fernandes weet zich daarbij gesteund door zijn familie. “Ik ben het derde kind uit een gezin van vijf kinderen en weet dat mijn vader, moeder, broers en zussen trots op me zijn. Zij hebben het hele traject richting het profvoetbal meegemaakt vanaf het moment dat ik als jonge jongen in de opleiding van eerst Excelsior en daarna Feyenoord terecht kwam. Ze zijn er ook altijd voor me geweest toen ik met tegenslagen te maken kreeg. Ook in mindere periodes hebben ze me altijd gemotiveerd en daar ben ik mijn familie heel dankbaar voor!”

Volgens technisch manager Paul Bosvelt had Go Ahead Eagles de Telstar-aanvaller al langer in het vizier: “Rashaan is een speler die wij drie jaar geleden al eens hebben uitgenodigd voor een stageperiode. Hij heeft zich sindsdien goed ontwikkeld. Rashaan is een veelzijdige speler die volwassener in zijn spel is geworden. Bij Telstar wordt hij ingezet op meerdere aanvallende posities, maar bij Go Ahead Eagles zal hij zich in eerste instantie vooral moeten richten op de positie van buitenspeler.”

Presentatie Rashaan Fernandes
Terug naar overzicht