Remise tegen Lommel SK door doelpuntrijke eerste helft

De oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Lommel SK is in 2-2 geëindigd. In de eerste helft vielen alle doelpunten. De goals van Go Ahead Eagles kwamen op naam van Philippe Rommens en Lommel-speler Kevin Kis, die in eigen doel schoot.

De oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Lommel SK kende een enerverende eerste helft. Na 10 minuten werd de openingstreffer al gemaakt, toen Andries Noppert een lange bal van Lommel losliet, waarna rechtsbuiten Talal Boussouf voor een leeg doel kon inschieten. Een paar minuten later was al heel snel het antwoord van Go Ahead Eagles. Ogechika Heil had een goede actie in huis en leverde een dito voorzet af op het hoofd van Philippe Rommens. De Belg kopte de 1-1 achter zijn landgenoot Jari de Busser.

Na de twee vroege doelpunten was het redelijk stil voor beide doelen. Behoudens schoten van Marc Cardona (over) en aan de andere kant Talal Boussouf (naast) was er nauwelijks gevaar. In de 40e minuut zorgde een kolderiek moment voor het doel van Lommel SK voor de voorsprong van Go Ahead Eagles, toen linksback Kevin Kis de bal te hard terugspeelde op doelman De Busser. Zijn pass rolde zo over de doellijn: 2-1. Ook deze voorsprong hield niet lang stand, want amper een minuut later lag de 2-2 alweer in het netje. Een voorzet van de rechterkant van het veld bereikte Lommel-spits Koki Saito, die keurig achter Andries Noppert kopte. 2-2 was ook de ruststand.

Am3i5962

Met twee verse krachten begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft; Joris Kramer en Boyd Lucassen betraden het veld. Laatstgenoemde werd aanvoerder, omdat Bas Kuipers samen met Philippe Rommens in de kleedkamer achterbleven. De ploeg van Kees van Wonderen speelde de tweede helft in een systeem met vijf verdedigers. Mats Deijl, Jay Idzes, Yacine Bourhane, Joris Kramer en Justin Bakker vormden de defensie.

De kansen waren schaars in het tweede bedrijf. Pogingen van Marc Cardona en invaller Zakaria Eddahchouri vonden geen doel, terwijl aan de andere kant Andries Noppert een puike redding in petto had op een vlammend afstandsschot van Alves Roque Gomes Caio. Hoogtepunt van de tweede helft was misschien wel het laatste wisselmoment van Go Ahead Eagles, toen meerdere spelers hun officieuze debuut maakten in de eerste selectie. Onder anderen Semir Ozturk, Gijs Steinfelder en Ian van Baalen betraden het veld. Doelpunten werden er niet meer gescoord, einstand: 2-2.

Image00002

Go Ahead Eagles – Lommel SK 2-2 (2-2)
10’ Talal Boussouf 0-1
13′ Philippe Rommens 1-1

41′ Kevin Kis (eigen doelpunt) 2-1
42′ Koki Saito 2-2

Scheidsrechter: Van der Eijk
Toeschouwers: 750

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Mats Deijl (82′ Ian van Baalen), Jay Idzes (82′ Alex de Jong), Justin Bakker (82′ Semir Ozturk), Bas Kuipers (46′ Joris Kramer); Philippe Rommens (46′ Boyd Lucassen), Yacine Bourhane (82′ Gijs Steinfelder), Ragnar Oratmangoen (71′ Michalis Spiridakis); Iñigo Córdoba (71′ Olaf Kok), Marc Cardona (71′ Zakaria Eddahchouri), Ogechika Heil (71′ Quiermo Dumay).

Foto’s: Henny Meyerink & Carlo Bruil.