hettinga

Jong Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Dennis Hettinga. De Deventer linksbuiten komt na dit seizoen over van Rohda Raalte.

hettinga

De voetbalcarrière van de negentienjarige Deventenaar neemt daarmee een grote vlucht. Een jaar geleden speelde Hettinga nog in de derde klasse met Helios. De stap naar hoofdklasser Rohda heeft hem geen windeieren gelegd. Vanaf het begin kreeg hij in Raalte het vertrouwen van trainer Martin Drent en groeide uit tot onbetwiste basiskracht. Hettinga is snel, heeft een actie in de benen en bezit scorend vermogen.

Precies het type speler dat Go Ahead Eagles zoekt. “Dennis heeft specifieke kwaliteiten”, zegt Jong GA Eagles-trainer Kick Maatman. “Hij is een echte vleugelspeler, heeft diepte in zijn spel én komt uit Deventer. Bovendien heeft Dennis de juiste leeftijd en mentaliteit.” Hettinga is eerder dit jaar op stage geweest bij de equipe van Maatman. De oefenmeester noemt hem een ruwe diamant, die bij het beloftenelftal met aandacht geslepen zal worden. Maatman: “We gaan van hem een nog betere voetballer maken.”

Hettinga is erg blij met de kans die Go Ahead Eagles hem geeft. De student sport en bewegen is gehaald voor zijn vertrouwde positie, linksbuiten. “Dit is een hele mooie stap omhoog. Ik ben blijven dromen maar had eerlijk gezegd deze kans niet meer verwacht. Nu is het aan mij om mezelf te bewijzen.”