Go Ahead Eagles had het vanavond niet al te moeilijk tegen Jong FC Utrecht: 4-0. Sam Beukema begon in de basis en kijkt tevreden terug op de tweede thuiswedstrijd van het seizoen.

Beukema staat na afloop van het met 4-0 gewonnen duel met een tevreden gezicht in de catacomben van De Adelaarshorst. Vorig seizoen was dat een ander verhaal. Met Go Ahead Eagles ging het goed, maar Beukema zelf moest vaak genoegen nemen met een plaats op de bank. “Ik wil dit seizoen laten zien wie Sam Beukema is”, zegt hij. “Voorafgaand aan het seizoen werd ik al min of meer afgeschreven, maar ik ben bezig om mezelf terug te knokken. In de voorbereiding begon ik, deels door blessures van medespelers, al vijf keer in de basis. Dat ik ook tegen Jong FC Utrecht mocht starten, heb ik zelf afgedwongen.”


(Foto: Erik Pasman)

Door de blessures van Wout Droste en Jeroen Veldmate moest trainer Jack de Gier deze week op zoek naar een nieuwe centrale verdediger naast Gino Bosz. De keuze viel dus op een getergde Beukema. “Ik hoorde het begin van de week. Ik wist dat Donny van Iperen geschorst was en dan hoop je op een basisplaats. Tegen Cambuur kwam ik natuurlijk ook als invaller in het veld, maar in de basis starten is toch anders. Ik heb me de hele week kunnen voorbereiden op dat moment.”


(Foto: Erik Pasman)

De twintigjarige in Deventer geboren Beukema kijkt tevreden terug op het duel met de beloften uit Utrecht. “Persoonlijk vind ik dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld.” Hetzelfde geldt voor de ploeggenoten van de verdediger. “We hebben het zelf afgedwongen. We begonnen niet goed, maar daarna ging het lopen. We hebben van de week bij elkaar gezeten om de nederlaag tegen SC Cambuur na te bespreken, want die verliespartij was heel zuur. Als team hebben we afgesproken om dat recht te zetten en dat is gelukt.”

Go Ahead Eagles stond binnen het uur al met 4-0 voor en vervolgens kreeg Jong FC Utrecht nog een rode kaart. Volgens Beukema had de score tegen tien Utrechters wel hoger mogen uitvallen. “Nadat zij met tien man kwamen te staan, hebben we nog een hoop kansen gecreëerd, maar helaas hebben we die niet afgemaakt.” Onderaan de streep was het een geweldige avond voor Go Ahead Eagles en voor Beukema zelf. “Ik heb laten zien dat ik áltijd blijf knokken. Wat er ook gebeurt.”