Achterin als verdediger de nul houden en zelf als assistgever betrokken zijn bij de openingstreffer in het Cambuur Stadion. Sam Beukema kon niet anders dan na afloop tevreden terugblikken op de 0-2 zege die Go Ahead Eagles op bezoek bij SC Cambuur boekte.

“Ik denk dat dit het DNA van Go Ahead Eagles was dat we vandaag op het veld toonden”, zei de centrale verdediger. “We hebben gewoon als één team gestreden tot de 95e minuut. Ik ben gewoon hartstikke trots op het hele elftal. Cambuur heeft gewoon een goed voetballende ploeg met veel vastigheden. Maar ik vind dat wij de hele tijd ontzettend scherp zijn gebleven en weinig weg hebben gegeven. En dan win je gewoon verdiend met 0-2.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Dat Go Ahead Eagles in de zevende minuut uit een vrije trap op een 0-1 voorsprong kwam, was volgens Beukema geen toeval. “Dat was een hele mooie variant, die we hebben afgekeken van Raphaël Guerreiro. Zijn vrije trap tijdens Borussia Dortmund – Werder Bremen is afgelopen week langsgekomen in de bespreking. Je weet vooraf dat je tegen Cambuur niet heel veel kansen gaat krijgen omdat het een goede ploeg is. Dan moet je gewoon gebruik maken van spelhervattingen. Als de eerste de beste vrije trap er dan invliegt, dan geeft dat een hartstikke goed gevoel en veel vertrouwen voor de rest van de wedstrijd.”

Het optische overwicht van de Leeuwarders bracht Go Ahead Eagles niet aan het wankelen. “Zij hadden meer balbezit dan wij”, beaamde Beukema. “Voor ons was het lastiger om de bal langer in bezit te houden. Dat kwam ook doordat zij heel agressief naar voren druk zetten en dat is soms lastig om onderuit te voetballen. Maar goed, als je 0-1 voor staat, dan moet je ook slim wezen. En al helemaal als het 0-2 wordt. Laat de tegenstander dan maar rustig achterin de bal rond tikken en wij de boel dicht houden.”

(Foto: Erik Pasman)