Op een natte maandagavond in Amsterdam wist Go Ahead Eagles in blessuretijd twee keer te scoren tegen Jong Ajax en daardoor drie punten mee naar Deventer te nemen. Centrale verdediger Sam Beukema, assistgever bij de eerste goal van de jarige Sam Hendriks, sprak na afloop van een lekkere overwinning.

Hoewel de wedstrijd met 0-2 werd gewonnen, bleef het tot in de extra speeltijd spannend of het duel überhaupt wel een winnaar zou krijgen. Beukema: “We wilden hoog druk zetten, maar in het begin van de wedstrijd zag je dat Jong Ajax de kwaliteiten heeft om zich daar onder uit te spelen. Hierdoor kom je automatisch wat lager te staan en val je terug in het blok. Later in de wedstrijd hebben wij de hoge druk weer goed opgepakt, vooral in de tweede helft wist Jong Ajax er opbouwend minder goed doorheen te komen. Dat hebben we als collectief goed gedaan.”

Tekst gaat verder onder foto. 

(Foto: Erik Pasman)

Met name in de tweede helft kreeg Go Ahead Eagles de nodige kansen om te scoren, zag ook Beukema. “Na de rust was er meer geloof, waardoor we meer kansen creëerden. Dat zagen we afgelopen donderdag ook al in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo. Dat is een positief punt. Het is misschien enerzijds balen dat de bal er niet eerder invliegt, maar op de valreep winnen maakt het anderzijds eigenlijk ook wel weer extra lekker.”

Zelf was Beukema goed voor een assist. Bij het eerste doelpunt verlengde de centrale verdediger de bal, waarna Sam Hendriks binnen kon tikken. “Op dat moment was er een grote ontlading bij iedereen in het team”, stelt Beukema. “Zelden heb ik bij mezelf dit seizoen zo’n ontlading gevoeld. We hebben namelijk negentig minuten lang lopen knokken. Als dat harde werken dan in de extra speeltijd wordt beloond, dan kun je niets anders dan feestvieren. Met de 0-2 van Bradly van Hoeven gooi je de wedstrijd snel nog in het slot en win je gewoon op een hele mooie manier van Jong Ajax.”

(Foto: Erik Pasman)