Voorlopig zal er helaas niet gescoord worden door Go Ahead Eagles, nu de komende wedstrijden zijn uitgesteld. In samenwerking met de Bibliotheek Deventer maken we graag van een nood een deugd en zeggen: Scoor een Boek!

Nu zoveel mogelijk thuisblijven het dringende advies is, is even ontspannen met een goed boek een uitstekend idee! Dat geldt ook voor onze spelers. Ter inspiratie vertelt tot en met vrijdag iedere dag een speler over zijn favoriete boek.

Maarten Pouwels bijt het spits af!

Favoriete boek: Gijp – Michel van Egmond

“Dit is een boek waar je als voetballiefhebber natuurlijk moeilijk omheen kunt. Ik geloof dat er honderdduizenden van verkocht zijn, niet normaal. Ook ik heb ‘m thuis. Als kijker van Voetbal Inside – nu Veronica Inside – was ik wel benieuwd naar het verhaal achter die altijd maar grappende René van der Gijp.

Hoewel het boek volstaat met anekdotes die hij ook regelmatig op televisie vertelde, blijft het leuk om te lezen. De schrijver heeft het mooi opgebouwd met serieuze hoofdstukken – zoals over zijn depressie, heel indrukwekkend – anekdotes en vluchtige gesprekjes. Voor ik het wist had ik ‘m uit. Dat maakt het voor mij sowieso al een uitstekend boek.”


Foto: Jeffrey Hurenkamp

Alle vestigingen van de bibliotheek zijn dicht tot 6 april. Wel kunnen mensen gebruik maken van www.onlinebibliotheek.nl, waarop volop e-books en luisterboeken te vinden zijn.

Geen reacties meer mogelijk.