Als speler van FC Eindhoven bleef de doelpuntenproductie van Jay Idzes 54 competitiewedstrijden lang steken op nul doelpunten. Als voetballer van Go Ahead Eagles was het echter in zijn zesde competitieduel al raak. De openingstreffer van de middenvelder tegen MVV hielp Go Ahead Eagles in het zadel op weg naar een uiteindelijke 0-2 zege.

“Ja, mijn eerste doelpunt na zestig wedstrijden in het betaalde voetbal”, sprak Jay Idzes na afloop in stadion De Geusselt. “Heeft een beetje lang geduurd, maar ik was er heel blij mee. Dat was ook wel te zien, denk ik. Op wat voor manier dan ook probeer ik mijn team altijd te helpen. En als dat zoals vanmiddag kan door de openingstreffer te scoren, dan is dat natuurlijk extra mooi.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De 20-jarige middenvelder was tevreden met de manier waarop Go Ahead Eagles zich presenteerde in Maastricht. “We durfden te voetballen en beloonden onszelf door twee keer te scoren. Dat deden we goed. Al moeten we er wel voor zorgen dat we blijven voetballen. De tweede helft was namelijk een stuk minder. MVV zette ons vast, wij vergaten op te bouwen en hanteerden veel de lange bal. Het kwam uiteindelijk aan op wie de grootste wil had om te winnen. Dat waren wij. Als team hebben we het goed gedaan en moeten we deze lijn doorzetten, al kan het zeker nog beter. Maar het goede gevoel van deze zege nemen we uiteraard wel mee naar de thuiswedstrijd van aanstaande dinsdag tegen De Graafschap.”

(Foto: Erik Pasman)