De afgelopen periode was Go Ahead Eagles betrokken bij verschillende acties om geld in te zamelen voor Beat Batten. Deze stichting doet onderzoek naar de ziekte van Batten, een zeer ernstige stofwisselingsziekte die zich bij kinderen rond de leeftijd van vijf jaar openbaart.

Afgelopen vrijdag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, werd er in de Rabo Lounge van De Adelaarshorst een veiling gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan Beat Batten. Koos en Evelien Janssen, de ouders van de 5-jarige Pleun, vertelden voor de veiling een en ander over de ziekte van Batten en hoe het hun leven, en met name dat van hun dochter Pleun, volledig op de kop zet. De aanwezigen in de Rabo Lounge luisterden ademloos.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Dat het verhaal ‘binnenkwam’ bleek wel uit het feit dat diverse aanwezigen een bod deden op het te veilen kavel: een gesigneerd shirt van Go Ahead Eagles, een arrangement bij Thermen Bussloo en een dinerbon van Meadow. Uiteindelijk werd er een prachtig en substantieel bedrag geboden door Sjaak van Es van E.N.E. Consultancy.

Ook op zondag 29 september was er op het stadsstrand van Deventer een grote inzamelingsactie in de strijd tegen de ziekte van Batten. Spelers en medewerkers van Go Ahead Eagles waren deze dag eveneens aanwezig aan de boorden van de IJssel om zich in te zetten voor de stichting Beat Batten. Onder hen verdediger Sam Beukema en technisch manager Paul Bosvelt (verkleed als Kootje), die zagen dat de opkomst goed was ondanks het tegenvallende weer.

Tekst gaat verder onder foto.

 
Bij kinderen met de ziekte van Batten treedt vaak eerst verminderd gezichtsvermogen op. Later zijn er over het hele lichaam uitvalverschijnselen. De levensverwachting van kinderen met de ziekte van Batten is laag, de meesten overlijden voor hun 25e jaar.

Wil jij ook doneren aan de stichting Beat Batten? Kijk dan hier!