Snel succes voor jeugdteams

De jeugdelftallen van Go Ahead Eagles zijn met de maximale score aan het seizoen begonnen. De A1 was in Hengelo met 5-0 te sterk voor Tubantia, de B1 zegevierde met 6-0 bij Dronten en de C1 rekende op eigen veld af met het Harense Be Quick 1887 (2-1).

Go Ahead Eagles A1 kende een moeizame eerste helft, waarin het slechts één keer scoorde. “Matig”, oordeelde trainer Harry Decheiver, die de tweede helft ‘prima’ noemde. “Voor rust zette de tegenstander ons onder druk. Wij gingen daar niet heel goed mee om, maar nu rust lukte ons dit wel. De ruimtes werden groter en dat hield Tubantia niet vol.”

De B1 was juist op z’n sterkst voor rust. Binnen twintig minuten stond het al met 3-0 voor. “Zwaar verdiend”, vond trainer Kick Maatman. Na de pauze trok Dronten zich terug op eigen helft. “Daar stonden ze niet als één bus, maar als twee bussen geparkeerd.” De Deventenaren konden er nauwelijks doorkomen, maar wisten toch nog een treffer te forceren. Maatman: “Ik heb een paar mooie goals gezien vanmiddag.”

C1-trainer Jochem de Weerdt had zijn manschappen goed zien voetballen. “Er zat wat spanning op, omdat het de eerste competitiewedstrijd was. De tegenstander was fysiek sterk maar wij hebben terecht gewonnen. Drie punten, een heerlijk begin van de competitie.”

Karakteristieken:

Tubantia A1 – Go Ahead Eagles A1 0-5 (0-1). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (3), Patrick Maneschijn, Giovanni Büttner.

Asv Dronten B1 – Go Ahead Eagles B1 0-6 (0-5). Doelpunten GAE: Sjors van den Hoogen (2), Dani Cloteda (2), Marchello Besselsen, Samuel Wakana.

Go Ahead Eagles C1 – Be Quick 1887 C1 2-1 (1-1). Doelpunten GAE: Quiermo Dumay, Rehwin Nandpersad.