De Kowet Games zijn officieel geopend. SV Terwolde 2 beet het spits af voor wat nu al een nieuwe traditie lijkt te worden aan de Vetkampstraat. Een verslag uit eerste hand:

Het is vrijdagavond, het is koud maar gelukkig wordt er weer gevoetbald in De Adelaarshorst. Maar voor sommigen nog belangrijker: het is de aftrap van de Kowet Games.

Uitverkorene bij de eerste editie van de Kowet Games is SV Terwolde 2, een enorm enthousiast team dat de hele winterstop gebruikte als voorbereiding op deze belangrijke avond. Met 20 man sterk staan ze een beetje verkleumd, door de barre fietstocht langs de IJssel, aan de start van de Games. Nog opwarmend aan een koel blikje Grolsch Pils fluit de scheidsrechter, tevens gastheer van deze avond, een vrolijk deuntje en zegt met licht zwoele stem: “Let the Kowet Games begin!”


Het speciale Kowet Games gatendoek wordt onder vuur genomen. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

And off we go. We starten met het speciale gatendoek. “Dat valt toch smerig tegen” aldus Jurre Lueks, initiatiefnemer, 90 minuten wissel en eenmalig aanvoerder deze avond. De scheidrechter meent toch mogelijk enige onderschatting te bespeuren bij Terwolde, maar gelukkig redden de nestors van het team de eer door toch nog een aantal punten te scoren.
Na Atje trap volgt het onderdeel Vatje kop; je kunt zien dat hier op geoefend is en verschillende ledematen ondertussen wat zijn opgewarmd. Wat een bezieling bij de Terwolde mannen, een verrassend goede score op dit onderdeel.


Opperste concentratie bij het onderdeel Vatje kop. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Na nog een heerlijk verfrissend Grolsch drankje door naar Kwisje-dat, het quizonderdeel. Twaalf lastige vragen over onze Rood-Gele helden en dito antwoorden. Het komt nu aan op teamgeest, vertrouwen en samenwerken. Door de scheids op voorhand bestempeld als het lastigste moment van de avond vanwege de ruimte voor discussie en mogelijke tweedeling in het kamp van Terwolde 2. Maar wat niet voor mogelijk wortd gehouden gebeurde toch… Er blijkt een wandelende Rood-Gele encyclopedie in hun midden te zijn. Iemand had de winterstop inderdaad gebruikt om het Jubileumboek uit het hoofd te leren. Geen discussie, geen tweedeling en de scheids kan de kaarten op zak houden.

Op naar de volgende Kowet Games met de dames van SV Colmschate!

Ook met je team deelnememen aan de Kowet Games? Hier vind je alle informatie!