Nieuws Algemeen

Taarttraditie in ere hersteld: vijftien punten en bekerzege voor jeugdteams

Het is een traditie binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding: als álle (inmiddels zes) jeugdteams winnen, dan wordt er op taart getrakteerd. De banketbakkers kunnen aan de slag, want er werden gisteren louter overwinningen geboekt door de rood-gele toekomst!

Het meest lastig had Go Ahead Eagles Onder-13 het om de overwinning over de streep te trekken. De jongste Eagles-lichting speelde op sportpark Zuiderlaan in Twello tegen De Graafschap Onder-13 en keek tegen een 0-2 achterstand aan. De talenten van O13-trainer Martijn Jongbloed bleken echter over de nodige veerkracht te beschikken. Door doelpunten van Deniz Esad, Mylan Striekwold en Rens Smit werden alsnog drie punten in de wacht gesleept, waardoor Go Ahead Eagles Onder-13 na twee speelronden samen met Ajax O13-2 gedeeld koploper is in Divisie 2A met zes punten.

Tekst gaat verder onder foto.
Go Ahead Eagles O13 De Graafschap O13 (2)

Ook Go Ahead Eagles Onder-14 scoorde drie keer. Op bezoek bij FC Emmen Onder-14 werd het 0-3 voor het team van Mustafa Aygun. Na een 0-2 ruststand (door een doelpunt van Boris van Dieren en een benutte vrije trap van Steyn Rozeboom) werd de wedstrijd kort na rust definitief in het slot gegooid door Preston Okoro, die een penalty onberispelijk raak schoot.

Net als Onder-13 toonde ook Go Ahead Eagles Onder-15 veerkracht op sportpark Zuiderlaan. Het team van O15-trainer Jip Ellenbroek boog in de bekerwedstrijd tegen FC Volendam een 1-2 achterstand om en boekte een 7-2 zege, onder meer door een rake vrije trap.

Go Ahead Eagles Onder-16 begon de competitie vorige week zaterdag met een 1-3 nederlaag tegen SC Cambuur O16, maar zette dat gisteren recht. Op bezoek bij FC Dordrecht Onder-16 werd met 0-3 gewonnen door de manschappen van O16-trainer Uǧur Yildirim. De volledige doelpuntenproductie werd verzorgd door Cem Eroglu, die een hattrick op zijn naam schreef.

Go Ahead Eagles O18 Roda Jc O18 (6)

Op sportpark Zuiderlaan mocht ook Go Ahead Eagles Onder-18 een overwinning bijschrijven. Tegenstander Roda JC O18 keerde met een 3-0 nederlaag terug naar Zuid-Limburg. Alle drie doelpunten – gemaakt door Robbin Weijenberg, Pim Saathof en Mats Klein Poelhuis – vielen al voor rust. Door de tweede competitiezege voert het team van trainer Tristan Berghuis de ranglijst in Divisie 4B aan met zes punten.

Ook voor Go Ahead Eagles Onder-21 begon vandaag eindelijk de competitie. In Amsterdam werd Zeeburgia Onder-21 met 1-3 verslagen door de manschappen van trainer Jouad Boufarra. Thomas Meurs zette Go Ahead Eagles O21 op voorsprong, waarna de Amsterdammers kort voor rust langszij kwamen. Door doelpunten van Arantis Roep en Tino Dimitrijevic trok het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles alsnog aan het langste eind.