Eerste Selectie

Technische staf versterkt met Eric Weghorst en Frank Berghuis

Go Ahead Eagles heeft de technische staf voor het komende seizoen versterkt met keeperstrainer Eric Weghorst en specialisten- en talentencoach Frank Berghuis. Weghorst heeft een verbintenis voor drie jaar getekend; Berghuis komt voor één jaar naar De Adelaarshorst.

Weghorst komt over van Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij als Head Goalkeeping Department actief was. “Het was geweldig om een jaar lang een kijkje te kunnen nemen in de keuken van een club uit de Verenigde Arabische Emiraten”, vertelt Weghorst, die bij Go Ahead Eagles als keeperstrainer de opvolger is van Rein Baart.

“Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd van de cultuur, die me als mens enorm heeft verrijkt. Verder is Dubai een geweldige stad om te wonen. Al moet ik eerlijk zeggen dat het na een jaar ook wel mooi was geweest en het weer tijd was om terug te keren naar Nederland.”

Dat Weghorst werd benaderd door Go Ahead Eagles, was voor hem een extra mooie bijkomstigheid. Eerder was hij van 2009 tot 2013 al keeperstrainer in Deventer, waar hij met de club onder meer de promotie naar de Eredivisie meemaakte.

Presentatie Eric Weghorst En Frank Berghuis

“Destijds koos ik voor een andere uitdaging, waardoor ik als keeperstrainer niet met Go Ahead Eagles ben meegegaan naar de Eredivisie. Maar nadien ben ik de club wel altijd blijven volgen. Eerder vandaag was ik voor het eerst sinds jaren weer terug in De Adelaarshorst. Mooi om te zien dat enerzijds veel bij het oude is gebleven, maar dat de club anderzijds op veel vlakken ook moderner en professioneler is geworden.”

Voor Frank Berghuis is het de eerste keer dat hij een staffunctie gaat vervullen bij Go Ahead Eagles. “Als speler van Galatasaray heb ik in 1991 wel eens met een stiftje tégen Go Ahead Eagles gescoord”, lacht de voormalige aanvaller. “Sinds 2000 ben ik bij onder meer AGOVV, Vitesse, FC Twente, Watford en op de Kaaiman Eilanden trainer geweest binnen diverse leeftijdscategorieën. Al die ervaringen hebben mijn rugtas als trainer flink gevuld. Maar een assisterende rol bij een eerste selectie heb ik nog nooit vervuld. Geweldig dat dit nu alsnog gaat gebeuren bij Go Ahead Eagles.” Als specialistencoach zal Berghuis zich gericht bezig houden met individuele selectiespelers. “Daarnaast wil ik als talentencoach een brugfunctie vervullen tussen de Go Ahead Eagles Voetbalacademie en de eerste selectie. De laatste jaren heb ik veel wedstrijden gezien van de jeugdteams waarvan mijn zoon Tristan trainer was, dus heel veel jeugdspelers ken ik al. Binnenkort ga ik samen met Eric Whittie, Paul Bosvelt en Tristan bekijken hoe we in de praktijk het beste vorm kunnen geven aan de doorstroming vanuit de jeugd naar de eerste selectie.”

Presentatie Eric Weghorst En Frank Berghuis

‘Over all’ zien Weghorst en Berghuis het als een uitdaging om volgend seizoen samen met spelers en staf een bijdrage te leveren om het Eredivisieschap opnieuw veilig te stellen. “Dat betekent onder meer sparren met elkaar, trainings- en wedstrijdbeelden bekijken, spelers helpen. Elkaar als staf versterken en daardoor ook spelers en team sterker maken.”

Technisch manager Paul Bosvelt beschouwt Eric Weghorst en Frank Berghuis als twee belangrijke aanwinsten voor de staf. “We hebben er bewust voor gekozen om de staf aankomend seizoen iets anders in te vullen. In plaats van drie assistent-trainers gaan we werken met twee assistent-trainers, plus Frank als specialisten- en talentencoach. Dit onder meer om nog meer focus te leggen op de doorstroming vanuit Onder-21. Met Eric leggen we een ervaren keeperstrainer vast, die op verschillende niveaus zijn waarde heeft bewezen. Bijkomend voordeel is dat hij de club goed kent vanuit zijn eerdere dienstverband.”

Fotografie: Erik Pasman

Presentatie Eric Weghorst En Frank Berghuis

Presentatie Eric Weghorst En Frank Berghuis

Terug naar overzicht