Go Ahead Eagles organiseerde gisteren in de Week van Het Vergeten Kind in samenwerking met de gelijknamige stichting een voetbalclinic. De aanwezige kinderen kregen bovendien een stadiontour, waren kritische journalisten tijdens een persconferentie en gingen naar huis met een goedgevulde goodiebag en een paar gloednieuwe voetbalschoenen. The Home of Football toonde zich een warm thuis. Onvergetelijk.

23 Vergeten Kinderen werden woensdagmiddag ontvangen in de persruimte van De Adelaarshorst. 23 Kinderen die, om wat voor reden dan ook, een extraatje verdienen. 23 Kinderen die zich even niet vergeten voelden, maar juist heel belangrijk en bijzonder. Want hoeveel leeftijdsgenoten kunnen zeggen dat ze in de kleedkamer van Go Ahead Eagles zijn geweest en dat ze gevoetbald hebben met Rick Ketting en Aaron Nemane?

(Foto: Ton Otten Fotografie)

Straatvoetbal
Nadat de kinderen namens Stichting Het Vergeten Kind een paar spiksplinternieuwe voetbalschoenen was aangemeten, werd er vanzelfsprekend eerst gevoetbald. Er werd een clinic gegeven door 6 selectiespelers van de hoofdmacht. ‘Latjetrappen’ met Joey Groenbast en Aaron Nemane, ‘Goalshot’ met Sam Beukema en Pieter Langedijk en ‘4 tegen 4’ met Rick Ketting en Maarten de Fockert. Natuurlijk was ook Kootje, de rood-gele mascotte, van de partij om de groep van de nodige support te voorzien. En hoewel er ook zorgen waren om de noppen van de nieuwe kicksen (vanwege de weersomstandigheden was gekozen voor de beschutting van de hoofdtribune en werd er gevoetbald op straat), werd er enthousiast en fanatiek meegedaan.


(Foto: Ton Otten Fotografie)

Geen Gucci?!
Bij het betreden van de Leo Halle tribune voor het maken van de groepsfoto, spraken de gezichtjes boekdelen. Het voor sommigen bekende stadion bleek ook leeg behoorlijk imponerend. Ook de grootte van het voetbalveld was, vooral voor de kinderen die nog nooit in een voetbalstadion waren geweest, verbazingwekkend. Tijdens de rondleiding door het stadion die volgde, werd deze verbazing niet minder. Met als hoogtepunt natuurlijk de kleedkamer van de Rood-Gelen. Die bleek een stuk luxer dan de gastenkleedkamer en vormde een mooi decor voor een aantal onvergetelijke foto’s. Dat de glamoureuze Ronaldo niet de standaard is voor een profvoetballer, viel ook op: “Ze hebben hier allemaal gewone slippers, niemand heeft Gucci!” Grote ogen en opengevallen mondjes; de kinderen genoten zichtbaar.

(Foto: Ton Otten Fotografie)

Doorzetten
Dat ontging ook Sam Beukema niet. De centrale verdediger vond het maar moeilijk te bevatten dat deze kinderen tegen hem op kijken en een handtekening van hem willen. “Ik was nog niet zo lang geleden zelf zo jong”, vertelde de 19-jarige voetballer. “Dat maakt het wel een beetje gek. Maar het is natuurlijk super leuk dat je deze kinderen op deze manier misschien wel de middag van hun leven kan bezorgen.” Tijdens de persconferentie gaf Beukema samen met collega’s Ketting en De Fockert antwoord op prangende vragen als: ‘Hoe is de sfeer in het team?’, ‘Wie is de beste van de selectie?’ en ‘Hoe kan je zorgen dat je wordt gescout?’ Op die laatste vraag kwam een eenduidig antwoord: inzet en doorzettingsvermogen. “Hard trainen en doorzetten. Dan is het zelfs mogelijk als je uit de omgeving van Deventer komt!”, aldus jeugdexponent Beukema.


(Foto: Ton Otten Fotografie)

Onvergetelijk
Na een lekkere maaltijd in Villa Voorstad kwam er een einde aan de fijne middag voor de 23 kinderen. Met hun nieuwe schoenen, Go Ahead Eagles-goodiebag én 2 tickets voor Go Ahead Eagles – FC Emmen stevig onder de arm, namen ze afscheid van de ploeg enthousiaste vrijwilligers. Moe maar voldaan begon langzaam het besef te komen wat ze allemaal hadden meegemaakt. “Ik mag naar een wedstrijd. Ik heb een Eagles-sjaal gekregen. En ik heb óók nog nieuwe voetbalschoenen!” Onvergetelijk.


(Foto: Ton Otten Fotografie)