Nieuws Algemeen

Thuis bij Overijssels Oudste Derby

Een thuis voor iedereen, een Home of Football. Iedereen is welkom in onze sport in ons Overijssel. Samen met provinciegenoot Heracles Almelo bundelt Go Ahead Eagles de krachten om eenzaamheid in de regio tegen te gaan. Hoe? Door ouderen zich thuis te laten voelen. Voel je thuis bij Overijssels Oudste Derby.

Beide clubs zetten zich samen in voor de ouderen. Zo beschikken Go Ahead Eagles en Heracles Almelo over een eigen ‘Walking Football-team’. Bij Go Ahead Eagles is sinds vorige week bovendien Kowet Proat van start gegaan, een nieuw initiatief waarbij deelnemers samen herinneringen ophalen en praten over voetbal van het heden en het verleden. Voor veel mensen is sociale interactie helaas niet meer vanzelfsprekend. Eenzaamheid komt steeds meer voor onder ouderen.

Vanuit de samenwerking met de provincie Overijssel heeft Go Ahead Eagles besloten om de komende periode onder meer de oudere supporters centraal te stellen. Zo was er tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo – de oudste derby van Overijssel – speciale aandacht voor de ouderen. De aftrap van dat duel werd verricht door de twee oudste Walking Football-spelers van beide clubs. Go Ahead Eagles vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt binnen de club; van jong tot oud. Iedereen moet zich welkom voelen in het Home of Football.

Rode draad tijdens de campagne ‘Thuis bij Overijssels Oudste Derby’ is dat Go Ahead Eagles en Heracles Almelo waar mogelijk de handen ineen slaan. Voetbal moet verbinden, het moet een thuis voor iedereen zijn. Een Home of Football. De twee oudste Walking Football-spelers van beide clubs gaven daarvoor zaterdagavond het startsein door de campagne letterlijk af te trappen. Tijdens de returnwedstrijd in Almelo zullen deze twee Walking Football-teams van beide ploegen ook een onderlinge wedstrijd spelen in het stadion van Heracles Almelo. Gedurende de campagne staan er daarnaast nog meer activiteiten op het programma om meer aandacht te vragen voor de ouderen onder ons.

Terug naar overzicht