Tiental Onder-18 wint inhaalduel van FC Eindhoven O18

Namens de Go Ahead Eagles Voetbalacademie kwamen in het Sinterklaasweekeinde alleen Go Ahead Eagles Onder-18 en Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag in officieel verband in actie. Onder-18 zette de inhaalwedstrijd tegen FC Eindhoven O18 om in een 3-2 zege, terwijl Onder-15 in Zuid-Limburg een punt overhield aan het inhaalduel met Fortuna Sittard O15: 2-2.

Onder-18 verscheen met tien spelers aan de aftrap voor het inhaalduel met FC Eindhoven O18. De wedstrijd tegen de Brabanders werd eerder dit seizoen al na een paar minuten gestaakt na een ernstige blessure aan Eindhovense zijde, waarbij een Eagles-speler een rode kaart voorgehouden kreeg. Ondanks de numerieke minderheid kwam het team van Tristan Berghuis op sportpark Zuiderlaan in Twello op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bruno van den Dungen. Na de rust moest Go Ahead Eagles O18 een tegenvaller incasseren. FC Eindhoven O18 mocht aanleggen voor een strafschop, die binnen werd geschoten: 1-1. Het tiental van Onder-18 toonde echter veerkracht en wist via doelpunten van opnieuw Bruno van den Dungen en Robbin Weijenberg op een 3-1 voorsprong te komen. Kort voor het einde van de wedstrijd scoorden de Eindhovenaren nog tegen (3-2), maar de zege kwam niet meer in gevaar. Door de driepunter is Onder-18 in Divisie 4B op gelijke hoogte gekomen met koploper FC Den Bosch O18, dat echter wel één competitiewedstrijd minder speelde.

Go Ahead Eagles O18 Fc Eindhoven O18 (3)

Go Ahead Eagles Onder-15 reisde als koploper van Divisie 3A af naar Zuid-Limburg voor de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard O15. Door goals van Rami Gtari en Eser Gürbüz kwam het team van Jip Ellenbroek op een 0-2 voorsprong in het diepe zuiden. Twee Sittardse tegentreffers zorgden ervoor dat Go Ahead Eagles O15 uiteindelijk alsnog genoegen moest nemen met een punt: 2-2. Onder-15 blijft na elf gespeelde competitiewedstrijden koploper met één punt voorsprong op Spartaan ’20 O15, dat de tweede plaats op de ranglijst bezet.

Go Ahead Eagles O18 Fc Eindhoven O18 (2)