Geen categorie

‘Trainers van Juweel’ onthuld: Van Hans tot Hans

Go-Ahead en Go Ahead Eagles kennen een rijke historie. Dit is op het gebied van hoofdtrainers niet anders. De club is dan ook trots dat vanaf vandaag de 44 hoofdtrainers uit de clubhistorie van Go-Ahead en Go Ahead Eagles één van de wanden in de hooftribune van De Adelaarshorst sieren.

Van Hans Ruff (de eerste trainer in 1923) tot huidig hoofdtrainer Hans de Koning en van Fritz Korbach tot Fred Fitton: alle trainers hebben een ereplek aan de wand vol ‘Trainers van Juweel’. Drijvende krachten achter de totstandkoming van de muur zijn Thijs Dekker (19) en Mark Spenkelink (19). Middenvelder Dekker en derde doelman Spenkelink maken deel uit van de eerste selectie van Go Ahead Eagles en lopen daarnaast vanuit hun hbo-studie Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion stage op de Media-afdeling van Go Ahead Eagles.

dsc_0418
Thijs Dekker en Mark Spenkelink poseren samen met hoofdtrainer Hans de Koning voor de ‘Trainers van Juweel’. De Koning opende de wand samen met Menno Beukema van BWASTE, hoofdsponsor van het project.

Mark en Thijs waren de afgelopen maanden druk doende van alle hoofdtrainers beeldmateriaal te verzamelen. Vooral de vooroorlogse en buitenlandse trainers waren hierbij een flinke uitdaging. Op twee na is het gelukt van iedereen een (portret)foto te verkrijgen. Een huzarenstukje. De wand is te bewonderen op wedstrijddagen en tijdens de Go Ahead Eagles Stadion Tours.

De ‘Trainers van Juweel’ worden gesierd door één van de memorabele quotes van de markante Barry Hughes:
Zaterdagavond.
De stadionlampen branden,
De volle Adelaarshorst zingt
En een doodsbange tegenstander
It’s like England.

RTV Oost was aanwezig bij de onthulling van de wand en maakte deze reportage.

De wand kwam tot stand met dank aan de volgende personen/organisaties:

BWaste (hoofdsponsor ‘Trainers van Juweel’)
Wensink (subsponsor ‘Trainers van Juweel’)
RM&CO Sanitair (subsponsor ‘Trainers van Juweel’)

Stichting Niet te Kraken
SPVGG Greuter Fürth
Burnley FC
Voetbalbond Hongarije
Brentford FC
Malmö FF
Ferencváros
Voetbalbond IJsland

Brand Specials
Peter Smulders (fotografie)
Erik Pasman (fotografie)
Chris Vosmeijer
VI Images

Terug naar overzicht