Nieuws Algemeen

Tripje naar Comoren lonkt voor ontbijtende Business Partners

Een reisje naar de Comoren. Dat werd de aanwezige Business Partners afgelopen dinsdag door Alex Kroes in het vooruitzicht gesteld tijdens de jaarlijkse ontbijtsessie bij Thermen Bussloo. De enige voorwaarde? Dat Go Ahead Eagles in Eredivisieseizoen 2021/2022 uit de startblokken schiet door uit de eerste vijf competitiewedstrijden vijftien punten te halen…

Met de Comoren noemde Kroes niet zomaar een willekeurig land. Enkele weken geleden werd de eerste selectie van Go Ahead Eagles namelijk versterkt met Yacine Bourhane, die inmiddels vier interlands speelde voor de Comoren, een paradijselijke eilandengroep die tussen Madagascar en het vasteland van Afrika ligt. Naast Bourhane lieten uiteraard ook alle andere nieuwe aanwinsten hun gezicht zien in Bussloo tijdens de traditionele aftrap van een nieuw Business-seizoen. Nieuwe gezichten zijn er echter niet alleen binnen de spelersgroep van Kees van Wonderen. Vol trots maakte algemeen directeur Jan Willem van Dop namelijk bekend dat eerder deze week de honderdste nieuwe Business Partner zich heeft aangesloten bij de Business Club van Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder video.

(Video: Dennis Hendriks)

De belangrijkste boodschap van de ochtend? Dat realisme, rust en stap voor stap groeien dit seizoen cruciaal zullen zijn in het behalen van het heilige doel: handhaving in de Eredivisie. Dat is ook wat Alex Kroes vooral wilde aangeven met zijn kwinkslag naar de Comoren. Klassebehoud is een doelstelling die volgens de nieuwe Zweedse spits Isac Lidberg realistisch is ‘if we play with blood, sweat and tears’. Go Ahead Eagles behouden voor het hoogste Nederlandse voetbalniveau; dat is de stip aan de horizon die dinsdag werd gezet. Als dát bewaarheid wordt, dan zal niemand het mislopen van een tripje naar de Comoren betreuren en loopt iedereen ‘ergens in mei’ met een grote glimlach naar de Brink om daar een feestje te vieren.

Foto’s: Ton Otten

Terug naar overzicht