Tukkers schieten Onder-19 langs FC Emmen

Dankzij twee Twentse doelpunten heeft Go Ahead Eagles Onder-19 met 2-0 gewonnen van de leeftijdgenoten van FC Emmen. Desney Bruinink uit Losser en Yannik de Vries uit Enschede waren trefzeker.

051116gaeo19emmo19_01

Yannik de Vries legt aan voor de 2-0 (foto’s Erik Pasman).

Bruinink droeg wederom de aanvoerdersband en brak de wedstrijd kort na rust open. Een voorzet van Giovanni Büttner, die met zijn acties een plaag was voor Emmen, werkte hij prima binnen. In de eerste helft kreeg de thuisploeg twee goede kansen en had ook Emmen een paar mogelijkheden, maar bleef vuurwerk uit. Een min of meer gelijkopgaande strijd, die vooral plaatsvond op het middenveld.

Vreugdedans

Na de openingstreffer continueerde Go Ahead Eagles de druk op het doel van de Drentenaren. Die kwamen er nauwelijks meer aan te pas. In de slotfase handelde rechtsbuiten Yannik de Vries koelbloedig in een een-tegen-eenduel met keeper Kjell Scherpen. Hij kapte de doelman uit en schoot – tussen enkele verdedigers door – raak. Met een vreugdedans tot gevolg.

051116gaeo19emmo19_03

Dani Cloteda en Desney Bruinink feliciteren Yannik de Vries.

“De 1-0 gaf ons veel power”, erkende Bruinink. “We wonnen duels en gaven niks weg. Eindelijk hebben we weer passie en strijd laten zien. Vooral mooi om van een bvo te winnen. Een terecht resultaat, denk ik.” Ook trainer Harry Decheiver was tevreden: “Het eerste half uur voetbalde Emmen iets makkelijker dan wij. Na rust pakten wij de controle. De afvallende ballen waren voor ons en Emmen is niet één keer meer voor ons doel gekomen. Emmen is een bvo en daarom een goede graadmeter. We voetbalden volwassen.”

Go Ahead Eagles: Vlaskamp; Van den Bos, Beukema, Dirksen, Slijngard (46. Nahimana); Toryalai, Sotele (70. Adam), Bruinink; De Vries, Büttner, Cloteda.

Karakteristiek:

Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – FC Emmen O19 2-0 (0-0). 48. Desney Bruinink 1-0, 86. Yannik de Vries 2-0.

Bekijk hier het fotoalbum van deze wedstrijd.