Nieuws Algemeen

Twee keer winst voor Bijzondere Eredivisieteam in Groningen

Op een waterkoude dag ging de reis van het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles afgelopen zondag naar Groningen. Dit keer niet voor een wedstrijddag in het stadion, maar op het complex van Kids United. Naast Go Ahead Eagles waren Ajax, sc Heerenveen, FC Emmen en gastheer FC Groningen van de partij op het sneeuwvrije kunstgras.

In zijn openingswoord benadrukte Wouter Gudde (algemeen directeur FC Groningen) het belang van deze mooie competitie en het plezier dat er bij alle spelers vanaf straalt. Voor Go Ahead Eagles stonden er in Groningen twee wedstrijden op het programma. Tegen sc Heerenveen bleek het krachtsverschil al snel te groot, aangezien de Friezen enkele spelers hadden zien afhaken na hun eerste wedstrijd. Na een ruststand van 6-0 besloten de trainers van beide clubs dat er drie spelers van Go Ahead Eagles bij sc Heerenveen mee mochten spelen. De tweede helft was gelijkwaardiger en konden de Friezen nog twee keren scoren, met een 9-2 einduitslag als uiteindelijk resultaat. Want ook dát is de Bijzondere Eredivisie: plezier staat voorop en gaat boven het resultaat.

De wedstrijd tegen Ajax werd met 2-0 gewonnen. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, waarbij het aan Eagles-keeper Dion Nikkels te danken was dat de Amsterdammers niet tot scoren kwamen. Voor Jay Oldeboer en Julien Roelfzema was het ook een mooie dag, want zij scoorden hun eerste doelpunt in het rood-geel. Beide overwinningen werden in de kleedkamer uitbundig gevierd onder de muzikale klanken van ‘In ons café’! Met een goed gevoel stapten de spelers dan ook weer de spelersbus in voor de terugreis naar Deventer. Op zondag 2 april wordt op sportcomplex De Toekomst van Ajax de laatste wedstrijddag van dit seizoen gespeeld.

Terug naar overzicht