In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Pedro Chirivella (Liverpool, Engeland)

Liverpool moest weer eens opdraven voor een bekerwedstrijd en dat betekent nagenoeg altijd dat Pedro Chirivella zijn opwachting mag maken in de basis. Dat gold ook in de wedstrijd tegen Shrewsbury Town, uitkomend op het derde niveau van Engeland. De 0-1 viel al snel door een werkelijk schitterende pass van Chirivella, waardoor het een makkelijke avond leek te worden voor Liverpool. Niets bleek minder waar. Na een heel knullig eigen doelpunt kwam Liverpool nog op 0-2, maar Shrewsbury kwam zeer knap terug tot 2-2. Hierdoor moet een replay gespeeld worden tussen beide teams, waar ‘de beloften van Klopp’ hoogstwaarschijnlijk weer aan de aftrap zullen verschijnen.

Stefano Beltrame (CSKA Sofia, Bulgarije)

Na drie jaar in Nederland te hebben gevoetbald (twee jaar voor FC Den Bosch, één jaar voor Go Ahead Eagles) moest Stefano Beltrame dit seizoen zijn minuten maken voor het tweede team van Juventus, dat uitkomt in de Serie C. Maar daar is verandering in gekomen, want de 26-jarige middenvelder heeft de overstap gemaakt naar CSKA Sofia. De club uit de Bulgaarse hoofdstad staat momenteel vierde in de competitie. We wensen Stefano veel succes!


Martin Koopman (Malediven)

Tot slot nog mooi nieuws uit Azië! Daar is Martin Koopman bondscoach geworden van de nationale ploeg van de Malediven. Supporters die Go Ahead Eagles al jarenlang trouw zijn, zullen hem nog herinneren van zijn tijd als speler (van 1976 to 1982) en assistent-trainer (van 1994 tot 1996) bij Go Ahead Eagles. Vervolgens heeft Koopman over de hele wereld clubs en landen getraind, waarna hij nu is terecht gekomen op de prachtige Malediven!