In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Chris David (Cape Town City FC, Zuid-Afrika)

Een fantastische voetballer, die er mede door blessures helaas nog niet het maximale uit heeft kunnen halen. Het is typerend voor Chris David als speler en bij Cape Town City FC is dat niet anders. De middenvelder is lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar afgelopen weekend mocht hij van trainer Jan Olde Riekerink voor het eerst sinds lange tijd weer vanaf het begin zijn opwachting maken. In de wedstrijd tegen Bloemfontein Celtic was Cape Town City met 2-0 te sterk, mede door goed spel van Chris David. Laten we hopen dat deze sierlijke speler ooit nog een keer zijn maximale potentieel gaat halen in zijn carrière.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Great win today! Thanks to the @capetowncityfc fans for the amazing support! 💙💛 #capetown #capetowncityfc #CD10 #godislove

Een bericht gedeeld door Christopher David (@chrisdavid30) op

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Het is de nachtmerrie van elke keeper. Een penalty stoppen, maar hem opnieuw tegen krijgen omdat je íéts voor de doellijn staat op het moment van schieten. Het gebeurde Eloy Room tegen Seattle Sounders. De doelman, die het uitstekend doet bij Columbus Crew, kon de tweede strafschop die volgde niet keren. De wedstrijd eindigde in 1-1, terwijl Room andermaal de held had kunnen zijn. De keeper was vorige week al medeverantwoordelijk voor de vroege rode kaart van de tegenstander, waardoor Columbus Crew de wedstrijd met 1-0 over de streep trok.

Jerry van Wolfgang (Cheonan City FC, Zuid-Korea)

Een avonturier in hart en nieren; zo kunnen we Jerry van Wolfgang (voorheen Van Ewijk) samenvatten. Op gevoel een trip geboekt naar Zuid-Korea om daar te hopen en te vechten voor een profcontract. Die kwam er, bij Cheonan City FC. Met vlogs op YouTube houdt hij zijn volgers en fans op de hoogte van zijn ervaringen in Zuid-Korea. Vanwege het coronavirus zijn de competities in het land nog niet van start gegaan, waardoor hij ogenschijnlijk meer tijd overhoudt voor zijn vlogambities. Zo zie je Jerry met een mondkapje poseren in het lege stadion van Cheonan City FC en laat hij zijn voetbalskills zien in een parkje.