Uitgevlogen Eagles (afl. 121): Supersubs

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Darren Maatsen (Stabaek, Noorwegen)

Een avonturier die we nog niet zo vaak hebben zien langskomen, is Darren Maatsen. De vleugelflitser speelt op het hoogste niveau van Noorwegen, bij Stabaek. Mede door een blessure kwam hij sinds juli niet meer in actie voor de ploeg, maar hij heeft zich teruggevochten en mocht afgelopen weekend weer in actie komen tegen Haugesund. Hij kwam in de 69e minuut bij een 1-1 stand in het veld, zeven minuten later deed hij dit… Wat een comeback!

Elvis Manu (Ludogorets, Bulgarije)

Elvis Manu mocht twee weken geleden al zijn debuut maken voor Ludogorets, maar die invalbeurt duurde maar zes minuten. Dit weekend mocht hij tegen Lokomotiv Plovdiv een half uur langer meedoen en liet meteen aan zijn trainer zien dat hij vanaf nu eigenlijk vanaf het begin moet starten. In de 82e minuut stond hij zelf aan de basis van een aanval, waarna de druistige speler op karakteristieke wijze via-via in scoringspositie wist te komen. Mede door zijn goal won Ludogorets met 3-1 en staat het eerste na vijf wedstrijden.

Stephan Andersen (FC Kopenhagen, Denemarken)

Terwijl andere Uitgevlogen Eagles alles geven voor een zo goed mogelijke competitiestart, geniet doelman Stephan Andersen in de nadagen van zijn carrière in een Wellness Center. Andersen is nog steeds de derde doelman van FC Kopenhagen, maar is daar meer een ‘speler voor in de kleedkamer’.