In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Randy Wolters (FC Xanthi, Griekenland)

Hoewel de interlandperiode ervoor zorgde dat er voetballend weinig te beleven viel afgelopen weekend, hebben we toch heugelijk nieuws: Randy Wolters wordt een Uitgevlogen Eagle! De linksbuiten tekent bij FC Xanthi, dat komend seizoen uitkomt op het tweede niveau van Griekenland. Hier komt Wolters onder anderen Gino Bosz tegen, die bij Doxa Drama speelt. Wolters was al eerder actief in het buitenland: in het seizoen 2017/2018 speelde hij negen potjes bij Dundee FC. We hopen veel van je te horen in dit nieuwe hoofdstuk, Randy!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’m happy to announce that I’ve signed with AO Xanthi 🔴 New chapter for me and my family🇬🇷 Let’s go🔥

Een bericht gedeeld door Randy Wolters (@randywolters11) op

Marcel Ritzmaier (Rapid Wien, Oostenrijk)

Samen met een enclave aan Oostenrijke spelers wist Marcel Ritzmaier op het nippertje Barnsley in de Championship te houden, maar de eerste wedstrijden van dit seizoen kon hij niet altijd rekenen op een basisplaats. De linkspoot mocht weg en is weer teruggekeerd naar zijn geboorteland. Bij Rapid Wien, toch wel een topclub in Oostenrijk, hoopt Ritzmaier zijn successen van de afgelopen jaren voort te zetten. Hij haalde een jaar geleden al de Europa League met zijn toenmalige club Wolfsberger AC.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Freue mich auf meine neue Aufgabe @skrapid1899 💚⚽️🙏🏻 #SCR2020 #skrapid

Een bericht gedeeld door Marcel Ritzmaier (@marcelritzmaier) op

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Omdat Eloy Room een doelman is, zal hij niet snel vanwege een doelpunt of assist deze rubriek bereiken. Toch kunnen we door zijn ontwikkelingen bij Columbus Crew niet om hem heen. Hoewel hij nu een paar weken geblesseerd is, heeft hij in de weken daarvoor bewezen één van de beste keepers te zijn van de MLS. Columbus Crew staat knap derde en heeft de minste tegendoelpunten in de competitie (12 uit 16 wedstrijden). Deze week onderstreepte het Instagram-account van de Gold Cup, waar Room uitkwam voor Curaçao, zijn status.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Eloy Room came up BIG during Gold Cup 2019 🚫

Een bericht gedeeld door Concacaf Gold Cup (@goldcup) op