In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeggenoten slaagden er woensdag niet in zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Liverpool bleek een maat te groot voor Spartak en de Russen gingen met een vernederende 7-0 het veld af. Spartak moest winnen om te overwinteren in de Champions League, maar eindigde door de nederlaag als derde in groep E en gaat daarom door in de Europa League.

Zondag stond de altijd beladen derby tegen CSKA Moskou op het programma. Promes was maar liefst twee keer trefzeker in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Na tien minuten spelen opende de nummer tien de score en in de tweede helft verdubbelde hij de voorsprong. Spartak staat nu tweede in de Russische Premier League en heeft vijf punten minder dan koploper Lokomotiv Moskou.


De openingstreffer van Quincy Promes tegen CSKA Moskou.

Jules Reimerink (Osnabrück, Duitsland)
Jules Reimerink en zijn ploeg boekten zaterdag in eigen huis een 2-0 overwinning op Unterhaching. Reimerink gaf na een kwartiertje spelen de assist op de openingstreffer. Na een moeizame start van het seizoen lijkt Osnabrück de weg naar boven nu te hebben gevonden. Osnabrück staat nu veertiende op het derde niveau van Duitsland.


De assist van Jules Reimerink.