Uitgevlogen Eagles (afl. 130): Gelukkige scout

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Deniz Türüç (Turkije)

Mede om in beeld te blijven bij het nationale elftal, maakte Deniz Türüç afgelopen zomer de overstap naar Istanbul Basaksehir. Hij werd dan ook opgeroepen voor de huidige interlandperiode en liet zien waarom. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië speelde hij negentig minuten en scoorde hij een goede goal uit een moeilijke hoek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. In de met 3-2 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Rusland kwam hij het laatste half uur in actie. Morgen speelt Turkije tegen Hongarije, wederom voor de Nations League.

Stefano Beltrame (CSKA Sofia, Bulgarije)

Ook Stefano Beltrame maakte afgelopen zomer een transfer. De Italiaan vertrok naar CSKA Sofia, maar dat is nog niet een erg gelukkig huwelijk. Beltrame komt bijna elke wedstrijd weliswaar in actie, maar zelden langer dan vijftien minuten. In de bekerwedstrijd tegen Botev Ihtiman, dat uitkomt op het derde niveau van Bulgarije, kreeg hij wel de kans. Hij liet in ieder geval aan de trainer zien over een goede trap te beschikken toen hij een vrije trap fraai raak schoot. De wedstrijd eindigde in een eenvoudige 0-5 overwinning voor CSKA Sofia.

Sinan Bytyqi

Vier wedstrijden, dat is hoe kort wij helaas hebben mogen genieten van de voetbalkwaliteiten van Sinan Bytyqi. De middenvelder had alles om een grote voetballer te worden, behalve een lichaam dat gemaakt is voor topsport. Door een hartkwaal moest hij op zeer jonge leeftijd een punt zetten achter zijn loopbaan. Manchester City, zijn toenmalige werkgever, bood hem een baan aan als scout en die kans greep hij. In 2019 haalde hij zijn diploma’s en inmiddels werkt hij als scout voor spelers uit Oostenrijk en Zwitserland. Bovendien stapte Sinan onlangs in het huwelijksbootje! Het leven lacht hem weer toe.