In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Eloy Room (Columbus Crew, Verenigde Staten)

Het is hem gelukt: Eloy Room is kampioen geworden van de MLS! De doelman zit sinds 2019 bij Columbus Crew en staat nagenoeg elke wedstrijd onder de lat bij de club. Nadat Columbus Crew vorige week de play-offs van de Eastern Conference won, moest de club van Room dit weekend tegen de winnaar van de Western Conference strijden om het kampioenschap. Tegen Seattle Sounders werd het maar liefst 3-0 en zo werd Columbus Crew voor het eerst sinds 2008 kampioen van de Verenigde Staten. Een erg knappe prestatie van Room en zijn ploeg!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pantera Negra (@eloyroom)

Alex Schalk (Servette, Zwitserland)

Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij Servette, maar op één of andere manier moet Alex Schalk zich toch altijd weer bewijzen. Ook in het begin van dit seizoen begon de spits vaak op de bank, maar hij heeft zich toch weer in de basis gevochten. Tegen Young Boys verscheen hij ook aan de aftrap en hij kroonde zich tot onbetwiste man van de wedstrijd. Met twee erg goede goals zorgde hij eigenhandig voor de 1-2 overwinning tegen de koploper van Zwitserland.

Marcel Ritzmaier (Rapid Wien, Oostenrijk)

Het Europa League-avontuur van Marcel Ritzmaier zit erop. De middenvelder speelde met zijn Rapid Wien tegen Molde FK uit Noorwegen, waarvan de Oostenrijkers moesten winnen om nog tweede te kunnen eindigen in de poule. Aan Ritzmaier lag het niet, aangezien hij in de eerste helft prachtig raak schoot vanuit de tweede lijn. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning, en dus ook niet voor overwintering. Het duel eindigde in 2-2.

Adrian Edqvist (Kalmar FF, Zweden)

Afgelopen zomer keerde Adrian Edqvist terug naar Zweden, waar hij wederom bij Kalmar FF aan de slag ging. De eerste maanden kon hij nog niet op speeltijd rekenen, maar de laatste wedstrijden geeft de trainer hem steeds meer vertrouwen. Dat zal niet in de laatste plaats komen door de tegenvallende prestaties van het team, dat twee na laatste eindigde in de hoogste Zweedse competitie. Hierdoor moesten ze in de nacompetitie een tweeluik tegen Jonkopings winnen, dat derde werd van het tweede niveau. Door een 1-3 en een 1-0 overwinning verzekerde Kalmar FF zich vrij makkelijk van nog een jaar in de ‘Allvenskan’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kalmar FF (@kalmar_ff)

Bert van Marwijk (Verenigde Arabische Emiraten)

Tot slot is er nog een verrassende Uitgevlogen Eagle bijgekomen! Althans, verrassend… Bert van Marwijk was een jaar geleden ook al bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, werd daar ontslagen, maar heeft afgelopen week weer zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Zijn doel? Het WK halen met het land. En dat zal zeker geen gemakkelijke opgave zijn.