In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend. Net als Go Ahead Eagles is de rubriek terug van winterstop!

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Voor Halil Çolak en zijn ploeg is het vanavond erop of eronder in de return in de beker tegen Fenerbahçe. De heenwedstrijd eindigde in 2-0 in het voordeel van Fenerbahçe. Als Çolak en zijn ploeg thuis voor een stunt kunnen zorgen tegen de grootmacht uit de Turkse Süper Lig is het bekeravontuur nog niet voorbij.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Ook Deniz Türüç en zijn ploeg spelen deze week een bekerwedstrijd. Donderdag gaat de bekerstrijd verder tegen Antalyaspor. Kayserispor staat er goed voor; de thuiswedstrijd eindigde vorige maand in 3-1, mede dankzij een goal en een assist van Türüç. Dat gebeurde pas in de tweede helft, toen de 0-1 achterstand uit de eerste helft werd omgebogen in 3-1 winst. Toch was het geen filmpje van één van de goals die het internet over ging, maar een filmpje waarin trainer Marius Sumudica van Kayserispor (onbedoeld) de show stal…