In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Kevin van Kippersluis (Thoi Lakatamias, Cyprus)

We doen ons best om de verrichtingen van Kevin van Kippersluis in Cyprus te volgen, maar soms laten de statistieken van het tweede Cypriotische niveau ons in de steek. Daarom hadden we even gemist dat Van Kippersluis een aantal weken geleden zijn eerste doelpunt maakte voor Thoi Lakatamias, in de wedstrijd tegen Anagennisi. Het doelpunt hielp Lakatamias niet aan de overwinning, het verloor met 3-1 en mede daardoor komt het maar niet los van de laatste plaats in de competitie. De statistieken vertellen ons ook dat Kevin afgelopen week opnieuw heeft gescoord. Daar hebben we echter nog geen beelden van gevonden.

Marcel Ritzmaier (Rapid Wien, Oostenrijk)

Een mooi weerzien voor Marcel Ritzmaer in Oostenrijk, waar hij met zijn nieuwe ploeg Rapid Wien op bezoek ging bij Wolfsberger AC, de ploeg waar Ritzmaier van 2018 tot en met 2020 onder contract stond. Al vroeg in de wedstrijd kreeg een speler van Wolfsberger rood. Als je denkt dat Ritzmaier genade toonde voor zijn oude ploeg, heb je het mis. De wedstrijd eindigde in een pijnlijke 1-8 overwinning voor Rapid Wien. Hoeveel ruimte Ritzmaier bij het derde doelpunt kreeg, staat symbool voor het nalatige verdedigen van Wolfsberger tijdens de wedstrijd.

Henri Anier (Paide, Estland)

Daar is-ie weer! Als Henri Anier speelt, scoort hij. In de wedstrijd tegen Legion was dat niet anders. Na vier minuten was het alweer raak voor de spits, die zo zijn 8e doelpunt in 7 wedstrijden maakte. Paide wist de wedstrijd uiteindelijk niet te winnen, het duel eindigde in 1-1.

Diego Michiels

Dinsdag zagen we een opvallend bericht voorbij komen op Instagram, toen Diego Michiels op zijn eigen kanaal aan de buitenwereld bekendmaakte per direct te vertrekken bij Borneo FC. Dit terwijl de rechtsback niet zo lang geleden zijn contract met twee jaar verlengde. De geboren Deventenaar speelde vanaf 2016 voor de club en was er lange tijd aanvoerder.