In de rubriek Uitgevlogen Eagles belichten we elke week enkele oud-Eagles die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Amerika tot Azië en van Australië tot elders in Europa volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Adrian Edqvist (Jönköpings, Zweden)

Waar de competities in de meeste Europese landen zijn gestopt, zijn ze in Scandinavië nog niet eens halverwege. Zo ook op het tweede niveau van Zweden, waar Adrian Edqvist zijn wedstrijden speelt bij Jönköpings. In de wedstrijd tegen Sundsvall stond Edqvist, zoals vaker dit seizoen, in de basis. In de eerste helft scoorde hij de belangrijke openingstreffer, wat de aanzet was voor een 1-2 overwinning. Het was zijn derde doelpunt in acht competitiewedstrijden.

Kari Arkivuo (FC Lahti, Finland)

Wie minder vaak scoort, is Kari Arkivuo. De linksback, die in Deventer nog als middenvelder speelde, is bijna 38 jaar maar nog zo fit als een hoentje. Met FC Lahti speelde hij afgelopen weekend tegen Mariehamn (de ploeg van de geblesseerde Robin Buwalda). Kort na rust mocht Lahti een strafschop nemen en kreeg Arkivuo van zijn teamgenoten de kans om zijn eerste goal in bijna vijf seizoenen te maken. Overtuigend was de penalty niet, maar hij scoorde wel de openingstreffer van de wedstrijd, die uiteindelijk met 0-3 werd gewonnen.

Pedro Chirivella (FC Nantes, Frankrijk)

Het leek uit te lopen op een dramatisch jaar voor FC Nantes, dat lange tijd op degradatie leek af te stevenen. Maar ze hebben het toch geflikt! Onder aanvoering van Pedro Chirivella, die is uitgegroeid tot onmisbare schakel op het middenveld van Nantes, werd het tweeluik met Toulouse gewonnen en verzekerde Nantes zich van nog een jaar op het hoogste niveau van Frankrijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pedro Chirivella (@pedroch68)